Verslagen 3 de speeldag Ant

Rita De Meyer

Nieuwmoer 1-Katelijne 1

Sterke eerste helft van de thuisploeg die echter te nonchalant met de kansen omsprong. Alleen Brems vond een opening. Aan de overzijde buitte Peeters een fout in de lokale verdediging uit. Het vierde kwartier was voor de bezoekers. Peeters trof echter de lat. De inbreng van Roeymans zorgde daarna voor meer evenwicht. Doelman Daems hield de invaller in de slotfase van de winnende treffer.
Doelpunten:
37' J. Brems 1-0, 41' Peeters 1-1

St.-Lenaarts 4-Lille 1
Trof bezoeker Buysse al vroeg de lat, dan brak uitblinker De Busser met een hard schot aan de overzijde de score open. Beide ploegen gingen voluit voor de punten, maar de verdedigingen gaven tot de rust geen krimp. Heylen stopte al vroeg in de tweede helft een strafschop van Spiessens, maar moest zich later gewonnen geven bij een poging van Echarki. Lang duurde de pret van de bezoekers niet. Mortelmans knalde een vrije trap voorbij doelman Verhoeven. Lille moest daarna risico's nemen. St.-Lenaarts benutte de verkregen ruimte om hogere winstcijfers op het bord te prikken.
Doelpunten:
10' De Busser 1-0, 49' Echarki 1-1, 58' Mortelmans 2-1, 76' Shumskyi 3-1, 89' Goetelen 4-1

OG Vorselaar 2-Waaslandia 1

Van Loy bracht de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong na een mooie assist van Engels. Diep in de eerste helft scoorde Tadlaoui met een knappe individuele actie de gelijkmaker. Na 74 minuten brak Tadlaoui opnieuw door maar thuisspeler Van Ende maaide hem neer in het strafschopgebied. Rood voor Van Ende en Tadlaoui moest het veld geblesseerd verlaten. Keeper Verschueren redde de penalty met een knappe save. Na tachtig minuten kreeg Waaslandia nog het deksel op de neus na een snelle counter van Vorselaar die Steijnen knap afrondde.
Doelpunten: 10' Van Loy 1-0, 41' Tadlaoui 1-1, 80' Steijnen 2-1

FC Duffel 2-Wuustwezel FC 1

Het kantelpunt van de wedstrijd leek het missen van een strafschop, versierd door Van Looy, maar gemist door De Backer. Aan de overzijde scoorden de bezoekers. FC Duffel trok dan alle registers open en het was een sublieme Van Looy die voor de meer dan verdiende kentering zorgde. Vooral zijn tweede treffer was van uitzonderlijke makelij.
Doelpunten:
53' Vissers (0-1), 81' Van Looy (1-1), 85' Van Looy (2-1).

Schoten 2-Tubantia 1
Deze derby werd aanvankelijk gedomineerd door Schoten. De wedstrijd bleef echter op slot tot Sissoko tien minuten voor tijd de ploeg uit Borgerhout op voorsprong bracht. Schoten nam risico's en in de slotfase kon De Raedt met twee doelpunten, waaronder een ,,wereldgoal'', zijn team alsnog de zege schenken.
Doelpunten: 80' Sissoko 0-1, 85' De Raedt 1-1, 88' De Raedt 2-1

Belgica Edegem 2-Ternesse 2

Nog steeds geen overwinning voor Ternesse ondanks dat de bezoekers in deze streekderby de betere indruk lieten. Belgica Edegem kwam vroeg op voorsprong met een strafschop toegekend na een overtreding van Leroy op Robberechts. Meteen daarop lukte Peeters de gelijkmaker toen Raoul Van Camp een afstandschot loste. Dezelfde fase leverde Ternesse na de herneming een tweede doelpunt op via Van Camp. Ternesse kreeg vervolgens de betere kansen, maar aan de overzijde trof de ingevallen Amezian alsnog raak.
Doelpunten:
4' Robberechts (1-0, pen.); 6' Peeters (1-1); 58' Van Camp (1- 2); 70' Amezian (2-2)

Witgoor 5-Tielen 1

Meeuwssen scoorde al vlug in een door Witgoor gedomineerde eerste helft met in de hoofdrol debutant Kevin Wijnants. Hij had een voet in de vier volgende Witgoorse goals. Bij de rust was de match al gespeeld zodat de tweede helft overbodig was. Toch vielen er nog drie goals in de slotminuten. Tielen liet een erg zwakke indruk en zal zich vlug moeten herpakken.
Doelpunten:
6' Meeuwssen 1-0, 27' Van den Boogaard 2-0, Wijnants 3-0, 83' Claes 4-0, 88' Pauwels 4-1, 90' Leconte 5-1.

Verbr. Arendonk 1-Lichtaart 3

Vervecken bracht de thuisploeg op voorsprong (voorzet Borghs) maar Bollaers hing wat later de bordjes gelijk. De thuisploeg miste voor rust de beste kansen langs Hermans en ook na rust liet Vervecken een mooie gelegenheid onbenut. Toch waren het de bezoekers die konden uitlopen via Wagemans en Yachou, die een counter via Bertens perfekt afrondde.
Doelpunten:
20' Vervecken 1-0, 26' Bollaerts 1-1, 71' Wagemans 1-2, 80' Yachou 1-3.