"Anderlecht hoort niet thuis in de CL"

Rita De Meyer
| 0 reacties
"Anderlecht hoort niet thuis in de CL"
Foto: © SC

Anderlecht hoort volgens de Spaanse pers niet echt thuis in een tornooi zoals de Champions League. Dat zegt alvast het Spaanse radiostation SER. Ook de geschreven pers laat zich erg negatief uit over Anderlecht. Op sportkrant Marca gaf volgende puntenbeoordeling aan de spelers:

"Zitka: een ramp ; Deschacht: zwakjes ; Kompany: een van de beteren ; Traoré: nog veel werk ; Zewlakow: werd dolgedraaid; Wilhelmsson: tamelijk goed ; Vanden Borre: heeft toekomst ; Baseggio: bijna niks ; Hasi: niet gezien ; Aruna: beweeglijk ; Mpenza: probeerde ; Zetterberg: vechter ; Lovre: deed niet mee”

El Mundo Deportivo zegt dan weer dat Valencia een zege op een verdedigend spelend Anderlecht behaalde zonder ook maar even door te drukken. Volgens de krant AS was de Anderlechtse defensie onvoldoende, het middenveld een zeef en de aanvallers veroordeeld tot een leven in eenzaamheid. Vooral Zitka ("gaf op geen enkel moment een zekere indruk") en Traoré ("moest geregeld aan de noodrem trekken om de tegenstander te stoppen") kregen het hier te verduren.

Over Valencia heerst de consensus dat er verbetering is, maar dat  de gewenste vorm nog steeds op zich laat wachten. Ook werd benadrukt dat de verbetering gebracht werd door de jongens die al langer bij de ploeg spelen: "Deze wedstrijd toonde dat de nieuwe jongens nog steeds een lange weg af te leggen hebben voor ze aan het niveau van de oude garde komen", schreef AS. Vicente werd algemeen gezien als absolute uitblinker.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties