Voorbeschouwing CL: 2de speeldag (dinsdag)

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing CL: 2de speeldag (dinsdag)
Foto: © SC

VERLIEZERS REAL EN ROMA IN DE CLINCH MET ELKAAR

Morgen staan in de Champions League enkele leuke wedstrijden op het programma. Real Madrid - AS Roma (Canvas om 20u.30) is dé blikvanger in groep B. Juventus en Bayern kunnen bij winst tegen respectievelijk Maccabi Tel Aviv en Ajax een grote stap richting tweede ronde zetten. Een overzicht.

In groep A maakt Liverpool de verplaatsing naar de hel van Pireaus. De 'Reds' wonnen twee weken terug op een drafje van CL-finalist Monaco. Olympiakos, verrassend 0-0 gelijk in en tegen Deportivo, kan bij winst een heel goede zaak doen. Het gloednieuwe Karaiskakis Stadion zal broeien als nooit tevoren. In de andere wedstrijd ontvangt Monaco de Spaanse vrienden van Deportivo La Coruña. Vorig jaar stonden de twee in de groepsfase ook al tegenover elkaar. Het werd een waar doelpuntenfestijn in het voordeel van de Monegasken: 8-3. De Kroaat Dado Prso, nu Glasgow Rangers, maakte toen vier doelpunten.

20u.45: Olympiakos Pireaus - FC Liverpool (Pierluigi Collina, Ita)
20u.45: AS Monaco - Deportivo La Coruña (Stefano Farina, Ita)

In groep B staan twee Europese toppers tegenover elkaar en ze hebben gemeen dat ze allebei in een grote crisis zijn verwikkeld. Bij Real zijn de problemen genoegzaam bekend: geen bezieling, geen spirit, geen kampgeest en met Raul zit er een speler die zich niet meer kan opladen voor alweer een CL-duel. AS Roma is de tegenstander die naar Bernabeu komt. Rudi Völler stapte dit weekend op en er werd in de competitie verloren van Bologna met 3-1. En dan stond Bologna na 51 minuten nog met negen man (!) op het veld. Morgenavond in Bernabeu zal er maar één woord te horen zijn: crisi, crisi en nog eens crisi. En dan zouden we nog vergeten dat Dynamo Kyiv en Bayer Leverkusen elkaar morgen ontmoeten in het kille Oekraïne. De winnaar van deze confrontatie doet alvast een heel goede zaak.

20u.45: Dynamo Kyiv - Bayer Leverkusen (Kim Milton Nielsen, Den)
20u.45: Real Madrid - AS Roma (Valentin Ivanov, Rus)

Ajax speelt morgenavond in het Olympisch Stadion van München al een heel belangrijke wedstrijd tegen de lokale trots Bayern München. Bij verlies mag het in de volgende duels kampen met het nietige Maccabi Tel Aviv voor die  toch ook wel begeerde derde stek waarbij je naar de Uefabeker mag afzakken. Net als Bayern kan Juventus een uitstekende zaak doen tegen die kleine Israëlische club. Dan kan de 'Oude Dame' zich al opmaken voor een tweede ronde, ook al zijn er nog vier wedstrijden te spelen.

20u.45: Bayern München - Ajax Amsterdam (Alain Sars, Fra)
20u.45: Juventus Turijn - Maccabi Tel Aviv (Alain Hamer, Lux)

Manchester United moet winnen van Fenerbahçe na de 2-2 in Lyon. De Turken komen vol vertrouwen afgezakt naar Old Trafford want in de competitie loopt het vlotjes en ze staan al met drie punten op kop na een zuinige maar oververdiende zege tegen Sparta Praag. Bij Manchester bekijkt men de zaken wat rooskleuriger na de moeizame weken Europees en in de Premier League. 'Van the Man' (Van Nistelrooy, nvdr) is back in business en scoort terug met de ogen dicht. De Lyonnais trekken naar de Toyota Arena (voorheen het Letná Stadion) voor een duel met Sparta Praag. Verliezen de Tsjechen, dan dreigt het niet meer van de laatste plek weg te raken. 

20u.45: Manchester United - Fenerbahçe SK (Frank De Bleeckere, BEL)
20u.45: Sparta Praag - Olympique Lyon (Arturo Dauden Ibañez, Spa)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties