Beckham tart Barça

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Beckham tart Barça
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De sterke comeback tijdens het CL-duel tegen Roma heeft in Madrid blijkbaar voor enorm vertrouwen gezorgd. Tijdens de voorstelling van zijn DVD, waarin hij kinderen de fundamenten van het voetbal aanleert, lanceerde David Beckham gisteren de gedurfde uitspraak dat Real beter voetbal kan brengen dan Barcelona. De bewering is een repliek op Barça-aanvaller Eto'o, die onlangs in sportkrant Marca stelde dat Barcelona nog niet eens op zijn hoogste niveau speelt.
 
Volgens Eto'o kan Barça nog beter dan wat het tot nu toe heeft laten zien, hoewel  de Catalanen zelfs nu al onstopbaar lijken. Voor Beckham was dit het sein om een even gedurfde repliek te geven: “Wij hebben de spelers om beter voetbal te brengen dan Barcelona, hoewel ik uiteraard niet echt objectief ben en bijvoorbeeld Ronaldinho hier anders over zal denken”, vertelde de Engelse international aan de Spaanse pers. Met hun uitspraken zorgen Eto'o en Beckham alvast voor hooggespannen verwachtingen voor de volgende clash tussen de twee aartsrivalen, die plaatsvindt in het weekend van 21 november. Ook beweerde Beckham dat er van een crisis bij Real geen sprake is.
 
De kapitein van de Engelse ploeg sprak ook over de toestand van zijn landgenoot Michael Owen, die bij de Spaanse topploeg zo’n beetje zit te verkommeren op de bank: “Iedereen weet hoe moeilijk het is om bij Real aan spelen toe te komen, zeker op de positie waar hij speelt. Maar hij mag zijn geduld niet verliezen. Zijn kans komt wel, en ik ben er van overtuigd dat hij ze zal grijpen.”
 
Beckham liet ook nog licht schijnen over zijn toekomst. Na zijn actieve loopbaan zou de middenvelder graag aan de slag gaan met kinderen: “Ik wil geen trainer worden. Veeleer wil ik met de jeugd werken en indien mogelijk een aantal voetbalscholen oprichten. Ik voetbal nu vaak met de kinderen in de tuin, iets waar ik ongelofelijk van geniet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties