Subtoppers contra middenmoters

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Subtoppers contra middenmoters
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A ziet het er naar uit dat na de zesde speeldag de rangtabel weer eens door mekaar wordt gehaald. Dat is uiteraard eigen aan een competitie. Omdat sommige subtoppers en middenmoters het  tegen mekaar opnemen bestaat de kans dat bepaalde ploegen vooralsnog dit label omwisselen.

Die zesde speeldag wordt trouwens reeds op zaterdag op gang gefloten. Diksmuide ontvangt SK Lebeke-Aalst (19.00), SV Oudenaarde speelt gastheer voor Sp. Ursel (19.30) en Rac. Doornik verwacht SK Eernegem (20.00).

Anderzijds zal kersverse leider Gistel aandacht moeten besteden in het West-Vlaamse derby tegen het onderaan geklasseerde WS Lauwe. Het wispelturige Lauwe was al vaker een spelbreker als het  kopploegen ontmoet. Bovendien staat White Star zeker niet op zijn echte waarde geklasseerd zodat Gistel er best aan doet goed uit de doppen te kijken. Daar kan Gent - Zeehaven trouwens over mee praten.

In het rijtje subtopper contra middenmoter krijgt overigens Gent-Zeehaven het aan de stok met Peruwelz, dat na een goede start enigszins wegdeemsterde, maar slechts twee punten minder heeft dan de Gentse club. Het zal voor de Ratten er in eerste instantie op aankomen te scoren maar om dit Henegouwse blok te ontwrichten wordt uiteraard een zware opdracht. ,,Peruwelz is me al goed bekend. Ik zag ze reeds aan het werk. Het is een ploeg met veel kracht en gestalte. Bovendien zijn ze erg gevaarlijk bij spelhervattingen. Daar gaan we ons moeten op instellen. Het symboliseert zowat het niveau van deze A-reeks waar alle ploegen dicht bij elkaar aanleunen' weet trainer Peter Van Wambeke die om diverse redenen aan zijn team zal moeten sleutelen.

Zottegem dat onlangs zijn eerste nederlaag incasseerde zint op weerwraak. Of thuisclub SC Wielsbeke dat zonder slag of stoot laat gebeuren blijft zeer de vraag. Mits winst kunnen de gastheren immers hun wagonnetje aanhaken bij de middenmoot en dat blijkt een mentale stimulans te zijn.

Vorige week incasseerde E. Aalter zijn tweede nederlaag op rij bij Gistel. Bij Sint Eloois-Winkel krijgen de rood-witten alweer een zware klus te verwerken. Winkel straalt nog niet het aura uit van vorig seizoen maar kan op eigen veld Aalter het bijzonder moeilijk maken. Bovendien geldt voor de thuisploeg dezelfde roep ,,winnen kan de  wipplank  betekenen naar een veilige middenmootpositie'. Voor Aalter zal het er op aankomen om via een hoger scorevermogen een derde nederlaag uit te schakelen.

SK Lovendegem reist naar US Centre met de intentie om minstens een punt te pakken. Momenteel blijkt Centre zich te profileren als de beste Henegouwse vertegenwoordiger. Wellicht zal de thuisploeg dat onderstrepen in dit duel. Voor Lovendegemse trainer Moens de uitdaging daar de gepaste tegentaktiek tegenover te plaatsen.

Zoals hoger aangegeven opent Diksmuide tegen SK Lebeke-Aalst de eerste debatten van deze speeldag. Als voorlaatste geklasseerd kan de thuisploeg zich weinig puntenverlies te veroorloven. Snel weggeraken uit die onveilige zone is de boodschap. Met SK Lebeke-Aalst in opmars wordt het evenwel geen dagelijkse klus want de fusieclub bezit de winningmood en zal zich willen handhaven bij dat selecte subtopgroepje.

SV Oudenaarde krijgt vanavond de kans om zich te nestelen bij de topdrie als hekkensluiter Sp.Ursel een hak kan worden gezet. De bezoekers spelen de laatste twee weken geen onaardige wedstrijden maar blijven vooralsnog verstoken van die begeerde eerste competitiezege. Dat Ursel-trainer Piet Lippens bescheiden mikt op een gelijkspel kan hem niet kwalijk worden genomen. Reden waarom Oudenaarde hardnekkig verweer mag verwachten.

Vorige week verloor Rac. Doornik onverwacht zijn leiderspositie. Men kan er van op aan dat de Henegouwse topper zinnens is Eernegem het gelag te doen betalen in deze derde nocturne. Ook hier kan de bezoekende middenmoter roet in het eten gooien van de Doornikse subtopper. In hoeverre dat dit lukt weten de fans rond kwart voor tien vanavond.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties