Speeldag 6 onder de loep

bernie de vuyst

Millen lijkt zich wat herpakt te hebben na de slechte competitiestart. De Haspengouwers speelden thuis 1-1 gelijk tegen Mol-Wezel. Dogruel (voormalig speler van onder meer Schalke en Patro) bracht de thuisploeg op voorsprong. Celus bracht van op de stip de ploeg van coach Kenis langszij.

Meerhout-Maasmechelen werd met 3-3 een echt doelpuntenfestijn. Pas in de 90ste minuut kon Ooms een gelijkspel veilig stellen voor de Kempenzonen. Voor de Oost-Limburgers scoorden Ince en de Nederlandse ex-prof Losada (2x). Voor Meerhout waren het, buiten Ooms, Van Brantegem en Schrijvers die raak troffen.

Diest verloor voor het eerst dit seizoen punten op eigen veld. De Brabanders kwamen niet verder dan 1-1 tegen Leopoldsburg. De bezoekers speelden een half uur met 10 na de uitsluiting van Verbeemen (2x geel). Ozcan had Diest op voorsprong geschoten, terwijl Hendrickx de bordjes weer in evenwicht bracht.

Berkenbos ging op een diefje winnen in Grimbergen. Top zorgde in de 53ste minuut voor de 0-1 eindstand. Zo is Berkenbos ook meteen verlost van de rode lantaarn.

Overijse en Spouwen-Mopertingen deelden de punten. Limburger Ceci  (ex-Beringen en -Veldwezelt) had de druivenploeg  op voorsprong gezet. Curreri prikte voor de bezoekers tegen. spouwen-Mopertingen liet talloze kansen op de overwinning onbenut, zo miste Henderix onder meer penalty.

Olen blijft leider: het versloeg Vilvoorde in eigen huis met 2-1. De ploeg van burgemeester Dehaene was via Gentile nochtans op voorsprong geklommen. Nuyts (pen) en Franken stelden de overwinning veilig.

Aarschot-Heist was een telleurstellende wedstrijd die op 0-0 eindigde.

Bree stuurde Kampenhout wandelen met 3-1. Smits, vorig jaar uitgeoepen tot beste speler in (Limburgse) eerste provinciale, opende de dans. Van Heeswijck en Neyens zorgden voor de andere Breese doelpunten. De Craenen scoorde voor Kampenhout. Bree knoeide met de kansen, zo liet Geys een strafschop onbenut.