Mak Spanje klopt België

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Mak Spanje klopt België
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

België is er niet in geslaagd om punten mee te pakken uit Spanje. De Rode Duivels verloren en moesten bovendien de wedstrijd beëindigen met negen man.

Spanje liet in de eerste helft absoluut geen grote indruk na. Toch kreeg de thuisploeg al na 30 seconden een uitstekende kans. Tristan Peersman leek een lange bal van Reyes relatief makkelijk te pakken, maar de goalie greep naast de bal en zag ei zo na Torres scoren. De Spanjaard miste echter voor een lege goal.

Meteen een waarschuwing dus, maar de Belgen lieten het niet aan hun hart komen. De eerste bal tussen de palen kwam zelfs van onze Duivels, namelijk van
Thomas Buffel. De spits kreeg een uitstekende voorzet van Vincent Kompany, maar Casillas kon zijn poging uit doel halen. De Spanjaarden hadden daarna het veldoverwicht, maar scoren lukte niet. Na twintig minuten moest de thuisploeg wel een penalty krijgen, maar Kim Milton Nielsen zag niets in een fout van Daniel Van Buyten. Tien minuten later was de scheidsrechter wel heel hard voor de Duivels: Deflandre kreeg twee domme gele kaarten (voor schelden tegen de scheidsrechter?) en mocht bijgevolg vertrekken. Ook Kompany, Deschacht en Goor kregen nog voor de rust geel.

Ook na de rode kaart waren de Spanjaarden weinig impressionant. Vlak na rust kreeg Mbo Mpenza zelfs een uitstekende kopkans, maar de aanvaller miste. Op het uur konden de Spanjaarden dan toch scoren. Luque wist knap, maar ietwat gelukkig te scoren. Kompany lag met een klein foutje aan de basis van de goal. Vijf minuten later maakte Raul er definitief een einde aan: de man van Real scoorde uit een voorzet van Salgado. Goor kreeg daarna nog rood voor spuwen en zowaar kreeg ook Xabi Alonso een kaartje van de scheidsrechter.

België verliest dus jammerlijk van een ongeïnspireerd, zwak Spanje. De Rode Duivels staan zo na twee speeldagen voorlaatste in de poule. Het telt slechts één punt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties