Italië in thriller voorbij Wit-Rusland

Rita De Meyer

Italië neemt weer de leiding van groep 5 maar dat kostte bloed, zweet en tranen tegen het verrassende Wit-Rusland.  In Parma wonnen de Azzurri met 4-3.

Na het verlies in Slovenië had de Squadra voor eigen publiek wat goed te maken en ze trok dan ook meteen richting doelman Khomutovsky.  Na 27 minuten sloeg een verdediger van de bezoekers de bal met de hand weg in het strafschopgebied en een elfmeter was dan ook het logische gevolg.  Totti moest die tweemaal nemen, maar faalde niet: 1-0.  Zes minuten later verdubbelde De Rossi de voorsprong na een mooie aanval via Zambrotta en Totti. 2-0 was ook de ruststand.

In de eerste helft hadden de Wit-Russen Buffon geen enkele keer kunnen bedreigen maar na zeven minuten in de tweede helft kwam daar verandering in: Romaschenko loste vanop 30 meter een verwoestend schot en de bezoekers zaten terug in de match: 2-1.

De Italianen hadden het moeilijk en Buffon moest zijn ploeg een paar keer rechthouden.  Totti leek voor de verlossing te zorgen met een schitterende vrije trap in de 74e minuut: 3-1.  De veer bij de bezoekers was echter niet gebroken, want enkele minuten later gleed Gattuso uit in zijn eigen 16 meter en Bulyga kon profiteren: 3-2.

Het eerste doelpunt van Gilardino voor de Squadra leek opnieuw zekerheid omtrent de zege te brengen ( 86' ) maar nog gaven de Wit-Russen niet op: de uitblinkende Romaschenko wou niet onderdoen voor Totti en scoorde ook met een mooie vrije trap zijn tweede van de avond: 4-3.

In de slotseconden haalde Yaskovich de doorgebroken Zambrotta onderuit waardoor hij iets vroeger dan de rest mocht gaan douchen.  Het bleef 4-3 maar Wit-Rusland kon het veld met opgeheven hoofd verlaten.