Nederland via Van Nistelrooy voorbij Finland

Anthony Van der Planken

Van Nistelrooy is terug uit schorsing en heel Europa zal het geweten hebben. De Nederlandse spits scoorde immers twee keer in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. Nederland won met 3-1, al zat de schrik er toch even stevig in.

Het was immers Finland dat de score opende. Tainio dwong de hele ArenA al na veertien minuten tot zwijgen door de 0-1 binnen te tikken. Nederland herstelde zich en kwam op slag van rust op gelijke hoogte. Wesley Sneijder was met zijn knap doelpunt de gevierde man. Nederland kreeg er zin in en kwam meteen daarna op voorsprong via Ruud Van Nistelrooy: Dirk Kuyt vond eerst nog het doelhout met zijn schot, maar Van The Man werkte de rebound toch binnen. Nederland mocht zo alsnog met een voorsprong gaan rusten.

Op het uur wist Van Nistelrooy de Finnen definitief uit te tellen. Na een uitschuiver van Petri Pasanen kwam de bal ietwat gelukkig bij Romeo Castelen. Die laatste legde de bal panklaar voor Van Nistelrooy, die op zijn beurt koel afwerkte.

Nederland pakt zo de broodnodige drie punten. Oranje heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden en is als enige in Groep 1 ongeslagen. Niettemin blijven Finland en RoemeniĆ« leiders, want zij hebben 9 punten uit respectievelijk vijf en vier wedstrijden.