Wie grijpt de Finse beker

Truyens Himke
| 0 reacties
 Wie grijpt de Finse beker
Foto: © SC

Om vijf uur deze namiddag wordt in het Finnair stadion te Helsinki de aftrap gegeven van de finale in Suomen Cup. FC Hämeenlinna neemt het op tegen MyPa.
 
Om 17 uur Finse tijd, 16 uur Belgische, gaat de finale van Suomen Cup van start, de winnaar van deze partij heeft recht op het laatste Finse ticket voor de UEFA cup.
 
Toerenhoge favoriet voor deze wedstrijd is MyPa, zij schakelde vorig weekend nog kersvers landskampioen FC Haka uit en ook de wedstrijden daarvoor hadden ze zware tegenstanders te bekampen. FC Hämeenlinna daarentegen kende veel geluk bij de loting en trof steeds de kleinere ploegen, zo kwam het in de halve finale uit tegen een ploeg uit de tweede divisie.
 
Maar één van de regels in het voetbal is dat elke wedstrijd moet gespeeld worden en dus ook deze finale. Indien FC Hämeenlinna wint, schrijven ze geschiedenis en worden zij de eerste Finse ploeg die in de eerste divisie Europees speelt. Hämeenlinna degradeerde vorige maand van de Veikkausliiga naar de eerste divisie.
 
Maar ook voor MyPa betekend de overwinning geschiedenis, clubgeschiedenis. Het zou voor MyPa de eerste maal zijn dat ze de Suomen Cup binnen halen en dus ook de eerste keer de UEFA cup.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties