Barça en Athletic Bilbao in evenwicht

Ronny anthonis

Athletic Bilbao kon het sterrenteam van Barcelona op een gelijkspel houden, het werd 1-1 op het veld van Bilbao.
Barcelona blijft wel autoritair leider in de Spaanse competitie.

De eerste helft bood het meeste spektakel en beide doelpunten. Na tien minuten wist Samuel Eto'o de bal over de lijn te werken. Droomstart voor Barça maar na enkele minuten later werd het al 1-1. Yeste maakte via een mooie volley op aangeven van Urzaiz de gelijkmaker.

De twee teams maakten er nog een leuke match van met kansen langs beide kanten. Gescoord werd er echter niet meer. Xavi had nog de beste kans maar spijtig genoeg voor hemzelf en heel Barcelona raakte zijn knal lat. In de slotfase kreeg Gurpegi van Athletic nog rood maar de resterende vijf minuten waren niet genoeg voor Barça om het verschil te maken.