Wolfsburg blijft op kop

Na 15 minuten zag het er niet goed uit voor het team van Eric Gerets, de bezoekers uit Mainz hadden toen al twee keer gescoord via Abel en Casey.

Doch Wolfsburg toonde zich een echte leidersploeg en kwam via vier doelpunten van Petrov op een comfortabele voorsprong, verder dan een derde treffer kwmen de bezoekers uit Mainz niet meer.

Zo blijft het Wolfsburg stevig aan de leiding.

Voor 78.000 toeschouwers heeft Borussia Dortmund dan toch zijn eerste thuiszege te pakken. Collectief waren de Borussen zeer sterk en op slag van rust kwamen dankzij een doelpunt van Ewerthon op 1-0.

In de tweede helft was Leverkusen duidelijk de baas doch ze konden niet scoren, in de voorlaatste minuut kreeg Nowotny nog rood voor een fout op Dédé. Eeerste thuiszege en meteen de tweede zege op rij.

In een uitverkocht BorussiaPark zorgde Monchengladbach voor een stunt, na de trainerswissel kwamen de Fohlen blijkbaar met veel zelfvertrouwen op het veld. De toeschouwers kregen een goede eerste helft te zien doch zonder doelpunten met kansen aan beide zijden.

De tweede helft begon veelbelovend met een doelpunt van Pletsch na voorzet van Neuville.
Lucio zag dan vijf minuten later rood en zo moest Bayern met tien verder, de ingevallen Joris Van Hout maakte er in de 83e minuut dan nog 2-0 van en zo was de buit binnen. Belangrijke zege voor de mannen van interim trainer Horst Koppel, Van Kerckhoven speelde de negentig minuten.

Hertha Berlijn won met 1-3 op het veld van Freiburg.

In de Nordderby was Bremen het meest in balbezit maar de gasten uit Hamburg kwamen op voorsprong via Jarolim na voorzet van Mpenza. Schulz maakte voor Bremen gelijk in de 74e minuut met een billijke puntendeling als gevolg.

In de Arena Auf Schalke kon het feest direct beginnen, na twee!! minuten stond het reeds 2-0. De gasten uit Stuttgart waren het noorden kwijt en bakten er niks van, toen het in de 25e minuut 3-0 werd geloofde niemand nog in de kansen van VFB. Maar ook de bezoekers scoorden twee doelpunten in twee minuten, 30e en 32e zodat een spannende tweede helft in het verschiet lag. Maar zoals dikwijls in voetbal was de partij na de herneming van veel minder allooi en eigenlijk overbodig. Verdiende zege voor de Koningsblauen met een tweede plaats als beloning.

Hannover 96 stuurde Bochum kansloos naar huis, 3-0.