Beloften geven het goede voorbeeld

Steurbaut Kersten

In de voorronde van het EK voor beloften in 2006 hebben onze jonge Rode Duivels alvast een goede beurt gemaakt.  Ze wonnen hun wedstrijd op Daknam tegen Servië/Montenegro met overduidelijke 4-0 cijfers.  De bloemen waren achteraf voor aanvaller Kevin Vandenbergh die met 3 doelpunten en een assist de bezieler was van deze overwinning.

Al vroeg in de wedstrijd konden de Belgen profiteren van dom balverlies in de bezoekende defensie:  een slechte terugspeelbal van Bisevac werd onderschept door Vandenbergh die zo na 8 minuten al de score kon openen.  Voor de pauze bediende De Mul hem zijn tweede treffer aan maar deze keer kreeg de spits van Racing Genk de bal niet in doel.

Na de pauze geraakte de jonge Duivels helemaal onder stoom en maakten ze de klus helemaal af.  Na 10 minuten kon Vandenberh en tweede foutje van Bisevac afstraffen: 2-0.  In de slotfase fungeerde hij nog één keer als aangever voor spitsbroeder Benjamin De Ceulaer (Sint-Truiden) en nog één keer als afwerker, na een lange rush.

Dankzij deze zege wordt België 2de in zijn groep op 2 punten van Servië/Montenegro dat al wel een wedstrijd meer heeft afgewerk.  Litouwen telt, na zijnoverwinning in een tegen San Marino, als derde evenveel punten maar ook de Litouwers hebben al een wedstrijd meer afgewerkt