Zuinig Nederland wint makkelijk

Nederland behaalde vanavond een makkelijke 0-3 overwinning op het veld van Andorra. Het werden 90 minuten eenrichtingsvoetbal. Toch had het moeilijker kunnen lopen voor Oranje wanneer scheidsrechter Yefet in de beginfase van de wedstrijd geen doelpunt van de thuisploeg had afgekeurd.

Nederland kwam na een halfuur spelen op voorsprong via Cocu, vlak voor rust maakte Robben er met een mooie actie 0-2 van. Dit waren zowat de enige doelkansen in een zwakke eerste helft. Een Andorra-verdediger sloeg wel nog een bal van de lijn, maar de scheidsrechter zag hier geen fout in..

Na rust was de wedstrijd niet veel beter. Andorra probeerde de nederlaag zo klein mogelijk te houden en voor Nederland hoefde het niet echt. Sneijder zorgde een kwartier voor het einde voor de 0-3. Twee AZ-spelers maakten vandaag hun debuut, Van Galen stond in de basis en Matthijsen mocht invallen in de slotfase.

Oranje blijft door de zege aan de leiding in poule A, Tsjechië is de eerste achtervolger. Het won moeizaam met 0-2 bij Macedonië. Roemenië liet verrassend twee punten liggen op het veld van Macedonië, het werd 1-1.