Liverpool wil stadion niet delen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool wil stadion niet delen
Foto: © SC

Woordvoerders van Liverpool FC waren er weer snel bij om de pers te laten weten dat ze in geen geval het stadion willen delen met de buren van Everton. Beide clubs plannen een nieuw stadion en de kosten zouden hoog kunnen oplopen. Daarom staken de geruchten over een mogelijk gezamenlijk project de kop op. Everton is trouwens vragende partij om in hetzelfde stadion te spelen omdat de Toffees moeite hebben om de constructiekosten te betalen. 

Bij Liverpool FC blijven ze er echter 100% zeker van dat ze Everton niet nodig hebben bij de bouw van hun nieuwe stadion met 60000 zitjes. De kosten lopen volgens de laatste ramingen op tot ongeveer 150 miljoen euro.  Toch zal dit nooit leiden tot een samenwerking met Everton. De woorden van sterke man Rick Parry:  "Liever geen nieuw stadion dan een stadion delen met Everton" 

Ook manager Rafael Benitez vindt twee ploegen in één stadion een slecht idee. Volgens de Spanjaard heeft dat alleen maar slechte gevolgen. Vooral de toestand van de grasmat zou er onder te lijden hebben omdat er twee keer zoveel matchen op gespeeld worden. Hij haalt het voorbeeld van Inter en AC Milaan aan. Het gras in hun stadion bevindt zich in erbarmelijke staat.

De stad Liverpool gaat zich nu met de zaak bemoeien. Ze wil beide clubs onder één dak willen brengen. Vertegenwoordigers van de stadsraad en gewestraden zullen proberen om Liverpool FC toch te overtuigen in een gezamenlijk project te stappen. Ze hopen dat de belofte van fikse investeringen de Reds van gedacht kunnen doen veranderen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties