1000 euro per maand in provinciale

Ronny anthonis
| 0 reacties
1000 euro per maand in provinciale
Foto: © SC

Voorzitter Wilfried Verbraeken van het failliete Waaslandia brak in een interview met Het Nieuwsblad de stilte omtrent de winstpremies in de provinciale reeksen. "In Nederland heb je het betaalde en het niet-betaalde voetbal, kennen wij dat in België ?"

Verbraeken had het over hallucinante bedragen voor de sterkhouders van enkele provinciale ploegen, zo wist hij dat bepaalde mensen met 1000 tot 1200 euro per maand binnenrijven. "Dat is 75 tot 100 euro per punt, sommige spelers krijgen dan ook nog eens een winstpremie van 250 euro." Bij Waaslandia moesten de spelers het met iets minder doen, "de laatste twee seizoenen verdienden de sterkhouders in het eerste elftal van Waaslandia zo’n 600 euro per maand. Dat is gerekend aan 50 euro per punt.  Voor eerste provinciale was dat zeer weinig."

Ook een oud-speler van Waaslandia kan de woorden van Verbraeken staven. "Eind jaren negentig kregen wij bij Waaslandia meer dan de helft in het zwart betaald. Je ziet dat sommige spelers bewust bij een provinciale club blijven, omdat zij daar in het zwart worden betaald. Want hoe hoger je speelt, hoe meer van je loon officieel wordt aangegeven." 

De grootste gedupeerden zijn de vrijwilligers, voor wie clubliefde nog wel telt, en de jeugdploegen. Al het geld dat Waaslandia binnenkreeg ging naar de eerste ploeg. Jeugdploegen moesten zichzelf maar behelpen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties