Analyse Vroeg kerstmenu voor paarswit

Wim Pauwels
| 0 reacties
Vroeg kerstmenu voor paarswit
Foto: © SC

Vroeg kerstmenu voor paarswit

Analyse Jupiler League

It ain't over till it's over...  Zoveel waarheid in een enkel zinnetje.  Aruna en Wilhelmsson zongen het deuntje gisteravond kwart voor acht.  Jestrovic en Vanderhaeghe neurieden tevreden mee.  Twee gouden wissels en een sterk collectief smeerden de autoritaire competitieleider een eerste nederlaag aan.  Anderlecht - Club Brugge 2-1, Broos vs. Sollied 2-0.

Een mooie topper was het.  Het niveau en de snelheid niet altijd even hoog, maar de inzet en motivatie des te groter bij de 22 op het veld.  En  bovendien, het mag wel eens gezegd: een uitstekende leiding van de man in het zwart, scheidsrechter Verbist.  De duels waren hard, de tackles vlijmscherp, de zege voor paarswit.  De Brusselaars redden in 90 minuten hun eigen eer en meteen ook de ganse competitie.

Gent - Standard was een tweede topper op deze speeldag, maar qua spelniveau bedroevend laag.  Een mens vraagt zich soms af hoeveel klasbakken de Rouches nog moeten aantrekken, vooraleer een ploeg op het veld zal staan.  Gent deed het met enkele rotsen in de branding, aangevuld met B-kernspelers.  Het verschil was amper te merken.

It ain't over .... gold eveneens voor Oostende.  De kustjongens konden eindelijk eens winnen.  Een verdiende driepunter tegen de Wolven uit La Louvière, die langzaam wegzakken uit de top.  De Waalse eer zakt daarom niet mee weg, want Charleroi blijft vriend en vijand verbazen.  Een simpele zege tegen RC Genk, die - moet het nog gezegd - aan een geweldig teleurstellend seizoen bezig zijn.

De rest van de speeldag leed onder de aandacht voor Anderlecht - Club.  Voor de mensen die het niet helemaal gevolgd hebben: Moeskroen walste opnieuw over de tegenstand.  De guillotine lag ditmaal klaar voor Bergen.  Vorige keer was het Cercle, dat nu helemaal het noorden kwijt lijkt te zijn.  FC Brussels kon winnen in het Jan Breydelstadion.  Ook op het Lisp werd feest gevierd, waar Lierse won van Lokeren.  De rol van Francky is nu volledig uitgespeeld.  Op de Freethiel was Beveren te sterk voor Westerlo.  STVV en Germinal Beerschot hielden elkaar in evenwicht. 

Volgende week meer....


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties