Analyse Gistel absolute weekendwinnaar

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Gistel absolute weekendwinnaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Vierde A onderging de topvijf qua plaatsing op de 15de speeldag weinig verandering. Dat was echter niet het geval op het vlak van puntentotaal. Hierin deed leider Gistel een schitterende zaak terwijl vooral Rac. Doornik met een kater bleef zitten en Gent-Zeehaven tandenknarsend zijn leidersplaats in het periodekampioenschap moest afstaan aan Gistel, de absolute winnaar van dit weekend.
 
De West-Vlaamse leider kon bij bij Wielsbeke nochtans minder overtuigen ondanks meer balbezit in een matige eerste helft. De betere kansen waren niettemin voor de thuisploeg. Een misverstand in de thuisdefensie strafte Notredame meteen af. Wielsbeke bleef na de hervatting Gistel aan de tand voelen maar blijkbaar onvoldoende om de bezoekers ongerust te maken. Op vrijschop scoorde Mathieu een tweede doelpunt en pakten de koplopers een profijtige driepunter die naar later zou blijken van goudwaarde bleek te zijn.
 
Immers in het Henegouwse topduel tussen Peruwelz en Rac. Doornik moesten de bezoekers het hoof buigen na een spannende derby. Motte en Mafrici legden net voor en na rust de basis van een nipte zege. Wanneer Ladon Doornik weer in de wedstrijd bracht bleef het pokeren van beide ploegen tot de laatste 10 minuten. Bourlard scoorde toen een derde Peruwelz-doelpunt en kwam Doornik in een hels slotoffensief  niet verder dan een tweede tegentreffer.
 
Ook Gent-Zeehaven moest punten prijsgeven want bij SK Lebeke-Aalst kwamen de ratten niet verder dan een scoorloze draw na een wedstrijd die iedereen bevredigde. Slechts het ontbreken van het toetje op de taart , doelpunten scoren, maakte het spektakel onvolledig. Enkel in de slotfase verijdelde SKLA-doelman Bambust met brio de Gentse zege na de knaller van Blomme.
 
Zoals een beetje verwacht kon SV Oudenaarde niet optornen bij een geestdrifttig Diksmuide dat aanvankelijk de meeste kansen schiep maar vertikte deze af te maken. Het duurde trouwens een halfuur om die Diksmuide-zegedrang te voeden met de openingstreffer via Van Crugten. Een matig Oudenaarde werd in de tweede periode voor een voldongen feit geplaatst met treffers via Vandendriessche en Chibani.
 
Hekkensluiter SK De Jeugd Lovendegem deed een slechte zaak wegens verlies tegen WS Lauwe. Het werd overigens een zwakke partij die eigenlijk geen doelpunten verdiende. Halfweg tweede helft scoorde Verkinderen de enige treffer en dat was voldoende voor het evenzeer bedreigde Lauwe. In de ultieme slotfase hield bezoekende doelman Verschaete Lovendegem van de gelijkmaker.
 
Een sterk en trefzeker Zottegem zette met een F1-formule-start bezoeker Sp. Ursel direct op een dubbele achterstand via een owngoal van De Rycke en De Brabandere. Nadien bleef Zottegem de lakens uitdelen waarbij een zwak Ursel amper iets in de pap te brokkelen had. De thuisploeg dwong veel corners af hoewel dat weinig opleverde. Na de hervatting dreven Spitaels (penalty) en Van Den Abeele de stand verder op.
 
Ook Eendracht Aalter moest in het degradatiedebat bij Eernegem de duimen leggen. Nochtans kwamen de bezoekers in een riante uitgangspositie toen Vanhegen in eigen doel besloot. Op het kwartier herstelde Inghelbrecht de orde en bleef na de hervatting de thuisploeg de betere ploeg. Desondanks zag het er naar uit  dat Aalter een punt zou meegraaien. Helaas, zes minuten voor het eindsignaal knalde Verhelst de verdiende Eernegemse zege tegen de Aalterse touwen.
 
Ook Sint Eloois-Winkel keerde bij US Centre, ondanks een doelpuntenloze eerste helft en een hoopvolle openingstreffer via Cannaert, van een kale reis terug. De thuisploeg sloeg immers genadeloos terug met treffers via een gretige D’ Alessandro (3), Menten en Manuele.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties