Volgend jaar nieuwe Suikerploeg

Niels Hendriks
| 0 reacties
Volgend jaar nieuwe Suikerploeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag berichtte we al dat derdeklasser KVK Tienen gaat fusioneren met Oorbeek United. Ondertussen is er meer informatie bekend over deze nieuwe fusieclub.

Vrijdag ondertekenden enkele bestuursleden van KVK Tienen en VW Oorbeek United een intentieverklaring om vanaf volgend seizoen de handen in elkaar te slaan en samen één nieuwe ploeg te vormen. De nieuwe club krijgt als naam Koninklijke Voetbalvereniging Oorbeek Tienen, of kortweg KVO Tienen.

KVO Tienen ontstaat uit twee ploegen die op hun beurt ontstaan zijn uit een fusie. KVK Tienen werd in 1981 opgericht uit de fusie tussen Voorwaarts Tienen en Racing Tienen. VW Oorbeek United in 2004 na een fusie tussen FC Neerwinden en VW Oorbeek. De nieuwe suikerploeg zal uiteraard spelen met het stamnummer van de hoogst gerangschikte club. Dit zal het stamnummer 132 van KVK Tienen worden dat momenteel in derde klasse vertoefd. Oorbeek speelt momenteel in de eerste provinciale.

De clubkleuren worden de kleuren van de stad Tienen, blauw en wit. Het eerste elftal zal zijn wedstrijden in het Bergéstadion van KVK Tienen afwerken terwijl het tweede elftal in Oorbeek zal aantreden. Door de samenvoeging van beide jeugdwerkingen telt de fusieploeg een 300-tal jeugdspelers. Die vinden hun thuis aan de Tricotstraat in Grimde en op de terreinen in Oorbeek.

De voorzitter en sportief verantwoordelijke komen uit het Oorbeekse kamp. De positie van voorzitter wordt ingevuld door Willy Schepers, sportief verantwoordelijke zal Wim Bamps worden. De ondervoorzitter moet nog worden aangeduid maar hij zal zeker van KVK Tienen komen. Om de fusie nog verder uit te werken is een werkgroep samengesteld bestaande uit vier leden van KVK Tienen en vier leden van VW Oorbeek United. Ook bestaat nog de mogelijkheid dat er in de toekomst nog andere clubs uit het Tiense bij dit fusieproject worden betrokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties