Duitse tweedeklasser overwintert Europees

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Duitse tweedeklasser overwintert Europees
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alemannia Aachen heeft tegen de verwachtingen in de volgende ronde van de UEFA-Beker bereikt. De Duitse tweedeklasser klopte AEK Athene en wipt zo in extremis over Zenit Sint-Petersburg.

De situatie voor de wedstrijd was duidelijk: als Alemannia won, dan mocht het sowieso door naar de volgende ronde. Bij puntenverlies van de Duitsers zou dan weer Zenit Sint-Petersburg door zijn. De Russen waren vrij op deze speeldag, maar moesten thuis toch bang afwachten op het resultaat uit Griekenland. AEK Athene was zelf trouwens al uitgeschakeld.

In de eerste helft had AEK het betere van het spel. Toch had Aachen de beste kansen. Vooral Kai Michalke was er dicht bij, maar zijn inzet werd van de lijn geveegd.
In de tweede helft kenden de Duitsers meer geluk. Totaal tegen het spelbeeld in zorgde Erik Meijer voor de 0-1. De productieve aanvaller werkte de rebound van een schot van Reiner Plasshenrich, dat op de paal belandde, perfect binnen.

Ook na de 0-1 bleef AEK domineren. Toch incasseerde het opnieuw een tegentreffer, dit keer van Gomez. De 0-2 betekende de definitieve kwalificatie voor de Duitsers, die zo Sevilla en Lille vervoegen. Zenit Sint-Petersburg en AEK Athene (nul punten!) hebben afgedaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties