Topschutstersduel in subtopmatch

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Topschutstersduel in subtopmatch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het subtopduel tussen landskampioen Rapide Wezemaal (3de) en Oud-Heverlee Leuven (6de) wordt ook een duel  voor het topschutstersklassement. Dat wordt momenteel aangevoerd door Fanny Kimpe (OHL-15 treffers) voor Kristel Verelst (Wezemaal) en Wendy Roden (Eva’s Kumtich) beide met 14 doelpunten.
 
Of dat invloed kan hebben op deze wedstrijd valt maar af te wachten. Wezemaal wil uiteraard in het vaarwater blijven van leider Anderlecht en Kumtich terwijl Oud-Heverlee Leuven begerig lonkt naar die topvijf. Wie zich het best collectief formeert maakt de grootste kansen. Zich speciaal focussen  om beide topschutsters  aan banden te leggen bezondigd zich aan de ploegtaktiek en het collectivisme. Wel is het zo dat in de heenronde de landskampioen niet verder kwam dan een puntendeling hoewel ook dat geen indicatie is om wel of niet een winnaar aan te duiden. Het thuisvoordeel kan in deze optiek de enige reden zijn om Wezemaal de meeste kansen toe te bedelen. Alhoewel, wait and see….!
 
Leider RSC Anderlecht kan tegen Vlimmeren Sport zijn toppositie consolideren en met gerust gemoed de winterstop ingaan. In de heenronde kende de Brusselse topploeg overigens geen problemen.
 
Het tweede geklasseerde Eva’s Kumtich moet bij middenmoter VCD E. Aalst toch enige voorzichtigheid in acht nemen. De ajuinen kunnen op eigen veld altijd iets meer. Maar gezien de winst in de heenronde met ruim verschil kan allicht Wendy Roden een gooi doen naar die eerste plaats op de topschutsterslijst. Want twee honden die vechten voor een been…inderdaad!
 
Bij hekkensluiter Hewian Girls Lanaken kan Sinaai Girls weer de smaak van winst proeven. De vorige weken lukte het blijkbaar niet meer, in het Limburgse moeten Eline Van Overloop, Angelique Dewulf en Martine De Witte hun reuze doelpuntenhonger kunnen stillen.
 
Over dat minder prestatievermogen en het daarbij horende puntenverlies kan ook Lentezon Beerse meespreken. Wegens al dit puntenverlies bengelt Lentezon immers in de grijze middenmoot. Of daar verandering in komt op Stand Luik valt sterk te betwijfelen. De Waalse ploeg staat sinds vorig week in de topvijf en zal dit net voor de winterstop alvast willen verstevigen. Eén zaak staat vast: bij verlies komt Beerse stilaan in een precaire situatie.
 
Met de komst van DV Borgloon moet Zuid-West- Vlaanderen in staat worden geacht om de volle pot in het Forestierstadion te houden. Om als ,,topdrie’’ te gaan overwinteren doet Zuid-West er best het Borgloonse varkentje te wassen.  Het lukte moeiteloos in de heenronde en het zou alvast een opsteker betekenen na de nipte nederlaag van vorige week bij OHL.
 
,,Last but not least’’ is er het belangrijke duel onderaan tussen het wonderbaarlijk opgestane Zultse en terplaatse trappelende Opex Girls Oostende. Het verschil tussen beide is slechts één schamel punt. Een tweede winst op rij zou voor de Oost-Vlaamse groen-gelen, in de optiek van het degradatiedebat, een wereld van verschil kunnen betekenen. Al kan dat uiteraard ook worden gezegd van de kustploeg die evenzeer een positieve verrichting kan gebruiken. Als Zultse zich weer overtreft zoals vorige week bij Sinaai kan het de aanzet zijn voor een probleemloze winterstop.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties