Eerste uitoverwinning voor Vlijtingen

Jimmy Wouters

Vlijtingen VV heeft vandaag haar eerste uitoverwinning van het seizoen beet. Termien werd met 2-4 verslagen.

Op een bijzonder slecht veld wisten de thuisjongens nogthans eerst te scoren. Na een tiental minuten scoorde Hermans op een vrije trap de 1-0. Meteen na het openingsdoelpunt nam Vlijtingen het heft in handen en drukte Termien op eigen helft vast. Dit leverde een resum kansen op, maar een doelpunt bleef wonderbaarlijk uit. Er werd Vlijtingen zelfs een duidelijke strafschop onthouden. Toch werd het voor rust nog 1-1. Jamaer zag z'n schot via een verdedigend been in de korte hoek binnen gaan. 1-1 bij de rust, en daarmee mocht Termien zeker niet klagen.

De tweede helft begon barsslecht. De abnormaal slechte staat van de grasmat maakte voetbal onmogelijk. Bijgevolg hanteerden beide ploegen te vaak de lange bal. De schrik op een tegendoelpunt zorgde ervoor dat zowel Vlijtingen als Termien niet voluit voor de aanval kozen. Kansen bleven dan ook uit. Het eerste kansje na rust van Termien was meteen raak. Een voorzet-schot dwarrelde verassend in doel: 2-1. Enkele ogenblikken later stonden de bordjes weer gelijk, na een magistrale lob van Merken. Vlijtingen ging op haar elan door en Jamaer wist z'n tweede van de namiddag te maken door een voorzet van Lenaers mooi met het hoofd over de doelman te deviëren. De thuisploeg kon geen vuist meer maken en zodoende verwaterde de wedstrijd. Vlak voor affluiten kon de ingevallen Banken alleen op doel af gaan. Hij paste, niet egoïstisch, opzij zodat Merken ook tweemaal mocht scoren.

Een verdiende overwinning voor Vlijtingen dat rustig in de middenmoot blijft draaien. Termien komt stilaan in de degradatiezone en mag zich stilaan opmaken voor een onrustige terugronde.