Wilhelmsson: "Anderlecht gebruikt me"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wilhelmsson: "Anderlecht gebruikt me"
Foto: © SC

Christian Wilhelmsson ziet het even niet meer zitten bij Anderlecht. De Zweed zou graag naar het buitenland vertrekken, maar zijn club laat hem niet gaan.

De afgelopen dagen schermde Wilhelmsson met serieuze interesse vanuit Engeland, meer bepaald vanuit de hoek van Tottenham. Volgens de Engelse pers hadden de Spurs al met een bod uitgepakt, maar Anderlecht ging daar dus niet op in. Vijf miljoen euro is niet genoeg voor de Brusselaars, integendeel. Manager Van Holsbeeck laat Wilhelmsson enkel voor vijftien miljoen euro gaan. De Zweed reageert gefrustreerd op de hoge eisen van zijn club:

"Ik ben zeer teleurgesteld", aldus de Zweed. "In veel andere clubs toont men zijn appreciatie voor een speler door hem een verbeterd financieel contract van langere duur aan te bieden. Ik kan je verzekeren dat ik op Anderlecht niet tot de best betaalde voetballers hoor. Integendeel."

"Ik ken de exacte transfersom niet, maar ik weet dat het om een absurd bedrag gaat. Vier of vijf miljoen euro lijkt me redelijk voor een speler van mijn niveau. Jammer ook dat die hoge eisen van Anderlecht zich niet vertalen in de cijfertjes op mijn loonbriefje."

"Aan Anderlecht zou ik in het slechtste geval simpelweg het beeld overhouden van een club die me gebruikt, niet van een vereniging die me apprecieert. Begrijp me niet verkeerd: ik hou nog altijd van Sporting. Maar er zijn grenzen."

Het is duidelijk: Wilhelmsson zint op een vertrek en lijkt niet snel van dat idee te zullen afstappen. Kan Hugo Broos ook dit brandje blussen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties