Derby eindigt onbeslist

Jimmy Wouters

De Zuid - Limburgse derby tussen Vlijtingen en Gellik is op een 2-2 gelijkspel geĆ«indigd.

De belangen waren hooggespannen voor aanvang van de wedstrijd. Bij winst voor Vlijtingen konden zij een kloof slaan met de gevarenzone. Mits winst van Gellik, kwam onderin alles bij elkaar.
De schrik voor te verliezen zat er al meteen in. Het waren de bezoekers die in het begin het heft naar zich toe trokken, weliswaar zonder echt goede kansen bij elkaar te spelen. Dit duurde niet lang of de bezoekers namen het initiatief over. Zij creĆ«erden wel enkele goede kansen, maar wisten die niet in doelpunten om te zetten. Over het halfuur was het dan toch prijs. Na jammerlijk intrappen van Hermans belandde de bal via enkele tussenstations bij Ariz, die de de 0-1 op de bordjes zette. Vlijtingen kwam er verder niet meer aan te pas. Het waren de bezoekers die domineerden, maar die, tot vlak voor rust, niet bij machten waren thuisgoalie Hermans te passeren. In de 40e minuut was het dan toch weer raak. Het was weeral Ariz die na een snelle aanval, de 0-2 vrij mocht binnen leggen.

Vlijtingen begon de tweede helft even zwak als het de tweede eindigde, totdat de trainer enkele wissels doorvoerde. Plots begon alles beter te draaien en bleef het Gellik tegen haar eigen doel vastzetten. De uitgeoefende druk leverde aanvankelijk geen doelgevaar op. Met nog een kwartier op de klok wisten ze dan toch de aansluitingstreffer te scoren. Het was de ingevallen Banken die na een warrige fase droog afwerkte. Vlijtingen duwde nu nog verder door, maar echt goede kansen bleven uit. 5 minuten voor affluiten, scoorde weeral Banken de verdiende gelijkmaker. Bijna werd het nog 3-2, maar Jamaers poging werd nog door een verdediger van de lijn gehaald.

Een billijk gelijkspel, waarmee Gellik niets opschiet in de strijd tegen de degradatie.