Winteranalyse: NAC Breda

Bram Coenen
| 0 reacties
Winteranalyse: NAC Breda
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op een negende plaats vinden we NAC Breda terug.  NAC, dat onder leiding staat van Ton Lokhoff, zag bepalende spelers als Csaba Feher(naar PSV) en Orlando Engelaar(naar Racing Genk) vertrekken.  Ook keeper Babos vertrok, naar Feyenoord. Als nieuwelingen haalde het Davy Schollen van Racing Genk, Yuri Cornelisse van RKC, Anthony Lurling  van Feyenoord en Mike Zonneveld van NEC.

In doel staat dus dit seizoen onze landgenoot Davy Schollen.  Schollen doet het niet onaardig, maar kreeg toch al 33 goals binnen.  Vooral in het begin van het seizoen moest NAC vaak veel goals slikken.  Nog achterin heeft NAC Pieter Collen lopen.  Onze landgenoot heeft een basisstek en doet het zeer goed.  Op termijn hoopt Collen, die van het grote werk proefde bij Feyenoord, terug een stapje hoger te klimmen.

Een geschikte vervanger voor Orlando Engelaar vinden was niet zo eenvoudig.  Op het middenveld spelen meestal Arne Slot en Mike Zonneveld.  Zonneveld, die overkwam van NEC, maakte al een paar pareltjes van doelpunten.  Ook David Mendes, die overkwam van Sparta, wist een basisstek te veroveren.

Voorin speelt Ali Boussaboun.  De Marokkaanse spits scoorde al negen keer, en dat leverde hem ondertussen een transfer naar Feyenoord na dit seizoen, al zou het kunnen dat hij al eerder vertrekt.  Naast Boussaboun speelt meestal de van RKC overgenomen Yuri Cornelisse, die al vijf maal scoorde.

NAC telt 26 punten na de heenronde en kent een rustig seizoen.  De ambitie van de club is ook de middenmoot te halen met goed voetbal.  En goed voetballen, dat doet NAC ook.  Mits wat meeval in de tweede competitiehelft kan het zelfs nog meedingen naar Europees voetbal, en dat zou voor een club als NAC, met toch wel een beperkt budget, een succes zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties