Sp. Lokeren - Cercle Brugge

Van Biervliet Pieter
| 0 reacties
Sp. Lokeren - Cercle Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eindelijk weer eerste klasse voetbal! 
Komend weekend wordt de voetbalpot Sporting Lokeren - Cercle Brugge gespeeld. 

Beide ploegen staan in de ruime middenmoot, Lokeren met 23 punten op plaats 10, Cercle Brugge met 20 punten op de 14de plek.

Tijdens de winterstop bleef het in Brugge heel rustig. Trainer Harm Van Veldhoven wist dat hij, na eerder tegenvallende resultaten, vooral het moraal in de ploeg moest zien op te krikken. Versterkingen kwamen er niet, ook niet vanuit Blackburn Rovers. Enkel Matthias Feys, eigen jeugdproduct, tekende een contract voor 2,5 jaar. Cercle Brugge zag eind December Thomas Madou, belofte en ook al jeugdproduct, vertrekken naar Wevelgem.

In Lokeren ging het er anders aan toe. Willy Reynders volgde Franky Van der Elst op, en een aantal buitenlandse spelers kwamen testen, waaronder een Braziliaan en een Burkinees. Lokeren verraste ook, door tijdens een oefenpot te winnen in het Nederlandse Utrecht.

De recentste duels geven de betere kansen voor Cercle Brugge. In de heenronde werd het na een prima wedstrijd 2-2 gelijkspel. In vorig seizoen was het ook al 2-2 in de heenronde, in de terugronde won Cercle op Lokeren met 0-2. Maar het kan ook anders... Zoals in 1996 bijvoorbeeld, toen Cercle Brugge thuis met 2-6 onderuit ging... Ook dit jaar pakte Cercle al een hoop tegendoelpunten, dus je weet maar nooit.

Sporting Lokeren - Cercle Brugge, zaterdag 15 januari, 20:00u.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties