Voorbeschouwing JL: 18de speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 18de speeldag
Foto: © SC

De nieuwe start van Anderlecht en Genk


Zaterdagavond wordt na een winterstop vol koopjes de terugronde afgetrapt in de Jupiler League. Het belooft alvast een bloedstollende tweede competitiehelft te worden als Anderlecht zijn niveau van weleer terugvindt want dan zou het wel eens allemaal op de voorlaatste speeldag in Jan Breydel worden uitgevochten. Maar eerst moet paarswit zich revancheren op Moeskroen na de nederlaag op de eerste speeldag en moet Club zien dat het geen punten laat liggen met het bezoek van de Ivoriaantjes van Beveren.

Het Moeskroen van augustus is lang niet meer dat van nu. Meer nog, Christophe Grégoire stapte vorige week nog over naar paarswit om meteen zijn ex-ploeg te bekampen. Het enthousiasme en de bezieling zijn wat verloren gegaan en dat konden de monsterscores in de thuiswedstrijden op het einde van de heenronde niet verbloemen. Dan moet een - misschien herboren - Anderlecht de 'Hurlus' zonder enige twijfel kunnen vermorzelen. Maar hoe je het ook draait of keert, er zit iets scheef tussen spelers en trainer bij Anderlecht en de vraag is dan ook of je dat zal blijven merken als paarswit tegen de mindere goden in deze competitie voetbalt.

De stage van Club Brugge in het Spaanse Benahavis aan de Costa del Sol wordt de beste ooit genoemd. Het typeert de rust in het Brugse kamp want hoorden we niet dat het hotel oersaai was? De geblesseerde aanwinst Klukowski en de 'nieuwe Amokachi' Manaseh Ishiaku konden zich inwerken in de groep en vooral die laatste zou wel eens een pak speelgelegenheid kunnen krijgen. Beveren snoepte in de heenronde een verdiend punt af van blauwzwart maar is met het vertrek van Eboué weer een leider kwijt achterin. Ondanks het bij moment frivole voetbal zal Beveren toch een grijze tweede seizoenshelft afwerken.

RC Genk pakte in extremis de drie punten bij FC Brussels begin dit seizoen. Het leverde de eerste woede-uitbarsting op van Brussels-preses Johan Vermeersch. Sindsdien is de man ook niet meer gekalmeerd. Maar dat kunnen we ook van zijn Limburgse collega Jos Vaessen zeggen... die kan al drie jaar zijn ongenoegen niet wegstoppen. Een clash dus tussen twee ploegen waarvan de voorzitters niet op hun mond gevallen zijn. Genk profiteerde optimaal van de solden om de uitgerangeerde Soetaers binnen te halen en blijkbaar lijken de vreemde vogels uit de Balkan ook aanwinsten te zijn. Bij Brussels zijn er paar misnoegde spelers vertrokken (o.a. Kinet) en dat kan hen nog zuur opbreken ondanks het positieve slot van de heenronde (6 op 6)

'Casino KVO' kwam zoals te verwachten viel weer negatief in het nieuws. Er werd dit seizoen weer gegokt en verloren en nu moet Herman Vermeulen de kastanjes uit het vuur halen. De komst van Eric Joly uit het stormachtige Schotland zal niet alles redden. Met een bang hartje wordt er afgereisd naar het Kuipje van Westerlo waar de supporters zich afvragen wanneer het er nog eens zal spoken en iedere tegenstander met lange tanden naar de Kempen trekt. Er kwam wat offensieve versterking bij maar of het zal volstaan om er weer wat schwung in te krijgen is de grote vraag.

Op Het Kiel gaat Germinal Beerschot AA Gent niet bepaald met open armen ontvangen. De Kielse ratten zijn nog niet vergeten wat de Buffalo's hen heeft aangedaan met de zaak-Cruz (5-0 ff voor AA Gent). De Gentenaars toonden niet meteen fair-play naast het veld en wellicht zal dat morgenavond ook niet op het veld te bespeuren zijn . En benieuwd of Ivan De Witte wel binnen zal mogen in het stadion... ? Of zijn ze in Antwerpen dan toch niet rancuneus.

Resten nog:

Standard Luik - Lierse SK
Leuk duel tussen een club die er dit jaar geen duiventil van maakte in de winterstop en een andere club dat weer ademt na alle perikelen van voor de winterstop.

SC Lokeren - Cercle Brugge
Groenzwart was op de dool voor de winterstop maar misschien kan er nu een nieuwe start worden genomen. Willy Reynders wacht de zware taak Lokeren aanvallend en zwierig te laten voetballen en resultaten neer te zetten.

Bergen - St.-Truiden VV
De 0-0 uit de heenronde was een teken aan de wand voor beide clubs. Alleen hebben ze bij Bergen geen enthousiaste Benji de Ceulaer lopen en dat maakt het verschil tussen laatste zijn en de lage middenmoot. Zal Jos Daerden met zijn nieuw vreemdelingenlegioen nu wel resultaat halen?

AA La Louvière - SC Charleroi
Twee revelaties die mekaar meteen moeten bekampen. La Louvière komt verzwakt uit de winterstop tenzij de nieuwelingen weer schoten in de roos zijn. Charleroi kan op Tivoli al beginnen aan het bevestigen van zijn nieuwe status, die van subtopper.








Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties