Leider Gistel kan goede zaak doen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leider Gistel kan goede zaak doen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 19de speeldag kan leider Gistel in het beste geval een bijzonder goede zaak doen als het wint bij SK Eernegem en dichtste achtervolger Rac. Doornik struikelt bij Zottegem.
 
De leiders zullen, met vier punten voorsprong,  niettemin geen geschenken aangeboden krijgen door Eernegem. Vooral omdat de thuisploeg zich in vieze papieren bevindt en ieder gewonnen punt nu van goudwaarde is.
 
Achtervolger Rac. Doornik speelt een topduel bij Zottegem dat bij winst op gelijke hoogte kan klimmen van de Henegouwse tegenstander. De thuisploeg verwacht zich aan een moeilijke wedstrijd. Wie de meeste duels wint maakt allicht de grootste kans om te winnen. Zottegem is na de recente nederlaag echter verplicht revanche te nemen.
 
Het Oost-Vlaamse derby tussen E. Aalter en SV Oudenaarde kan een spannende wedstrijd worden wegens velerlei redenen. In eerste instantie kan Aalter zich nog weinig puntenverlies veroorloven wegens betrokken in het degradatiedebat, anderzijds kan Oudenaarde aanspraak maken op een plaats bij de topdrie mocht Zottegem falen tegen Doornik.
 
Dat is ook het geval voor  het bedreigde SK De Jeugd Lovendegem dat met St. Eloois-Winkel één van de betere middenmoters in de ogen mag kijken. Of het de minst moeilijke opdracht is voor blauw-geel van de maand januari laten we in het midden. ,,Als we echter voetballen zoals in de tweede helft tegen Gistel degraderen we nooit’’ aldus middenvelder Christoph Dhont die van zichzelf weet dat hij nog wat competitieritme nodig heeft. Bij Lovendegem blijkt men in ieder geval paraat te zijn om winst vast te leggen.
 
Voor hekkensluiter Sparta Ursel wordt het alweer moeilijk om punten te rapen bij Peruwelz. Bij deze Henegouwse middenmoter is het altijd strijden geblazen wil met  buit halen. Maar gezien de huidige precaire situatie waarin de Oost-Vlaamse club verkeert is verdere uitleg eigenlijk overbodig wat hen te doen staat. Aan trainer Piet Lippens en zijn armada om de daad bij het woord te voeren.
 
SC Wielsbeke zit in het hetzelfde vaarwater zodat de trip naar gouwgenoot SV Diksmuide niet van de poes is. Twee ploegen trouwens die vorige week tegen een op papier sterkere tegenstander toch stand hielden en een punt sprokkelden. De thuisploeg mikt in dit duel allicht naar een plaats in de topvijf, Wielsbeke naar punten van de hoop.
 
Middenmoter US Centre zal bij het bedreigde SK Lebeke-Aalst allicht geen beleefdheidsbezoekje brengen. Ook deze Henegouwse ploeg lonkt naar een stek in de topvijf. Anderzijds wil SKLA maar al te graag het panel verlaten waar de degradatiekandidaten debatteren. Het middel om dat te bereiken is even simpel als moeilijk: winnen.
 
Tenslotte is er het duel tussen WS Lauwe en Gent-Zeehaven. De West-Vlamingen spelen nog altijd mee voor de periodetitel, Zeehaven pretendeert zich nog steeds als een titelkandidaat en nog meer als een kandidaat voor de eindronde. Dit laatste zal wellicht het dichtst haalbare zijn want acht punten achterstand ophalen is niet zo evident.
 
Alhoewel, want blijkbaar is die topvijf zo fel aan mekaar gewaagd dat met nog 12 wedstrijden voor de boeg het eigenlijk nog alle kanten uit kan. Lauwe is evenwel op eigen veld moeilijk te ontwrichten. Voor Zeehaven de taak dit op te lossen en vooral niet vroegtijdig de kopjes te laten hangen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties