Ajax op bezoek bij zwarte beest

J. S.
| 0 reacties
Ajax op bezoek bij zwarte beest
Foto: © SC

Vanmiddag worden er in de Holland Casino Eredivisie nog vier wedstrijden afgewerkt. Ajax krijgt de kans om AZ tot één punt te benaderen, hiervoor moet het wel gaan winnen in Utrecht. Feyenoord krijgt Vitesse op bezoek, RBC gaat op zoek naar punten tegen RKC Waalwijk en tenslotte ontvangt ADO Den Haag FC Groningen.

Ajax gaat dus op bezoek bij FC Utrecht. Beide ploegen kwamen elkaar dit seizoen al twee keer eerder tegen. In de Johan Cruijf Schaal was Utrecht het sterkste, in de competitiewedstrijd in Amsterdam werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Voor Ajax zijn de drie punten noodzakelijk morgen, nieuw puntenverlies zou de achterstand op PSV nog groter maken. Dit zal echter niet makkelijk worden, de vorige drie confrontaties in de Galgenwaard werden gewonnen door de thuisploeg.

Vitesse gaat in Rotterdam op bezoek bij Feyenoord. De Arnhemmers zijn één van de revelaties van de eerste ronde. Feyenoord viel na een sterke start zwaar terug. In de winterstop werd er serieus versterkt. Zo kwamen Östlund, Hofs, Gibbs en de Graef de Rotterdamse selectie versterken. Het wordt afwachten of de nieuwkomers Feyenoord weer op het rechte spoor kunnen zetten.

RBC krijgt RKC Waalwijk op bezoek. Door de overwinning van De Graafschap staat de ploeg uit Roosendaal helemaal alleen laatste. Morgen zijn de drie punten dan ook een must. RKC is op verplaatsing een haalbare ploeg en dit zijn toch de wedstrijden waarin het moet gebeuren voor RBC. Vorig seizoen won RKC met 1-3 in Roosendaal. Wie weet kunnen ze dit nog eens over doen.

ADO Den Haag tenslotte, krijgt FC Groningen op bezoek. Voor beide ploegen was het behoud voor het seizoen het belangrijkste. Beide ploegen zijn goed op weg deze doelstelling te bereiken. ADO staat wel slechts vijftiende, maar de voorsprong op de zestiende is met een wedstrijd minder gespeeld toch al vier punten. Groningen staat nog veiliger aan de onderkant van de middenmoot. Vooral voor de thuisploeg zijn de drie punten toch belangrijk, een overwinning kan weer wat meer rust brengen in de gemoederen. Groningen is wellicht tevreden met een gelijkspel en zal iets behoudener spelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties