Bilbao wint na spectaculaire remonte

Steurbaut Kersten

Athlétic de Bilbao heeft gisteren na een ongelooflijke terugkeer de 3 punten in eigen huis kunnen houden. De Basken stonden na een uur 0-3 achter tegen Osasuna, maar ze slaagden er toch nog in om dit om te buigen in een 4-3 overwinning.

In de eerste helft kwamen de bezoekers al na 13 minuten op voorsprong via een doelpunt van Pablo Garcia. De doelpuntenkermis brak pas los na de pauze. Pierre Wébo en Francisco Puñal diepten de score uit tot 0-3 en leek de zege voor Osasuna een feit. Maar op het uur zorgde Fracisco Yeste voor het eerste doelpunt van Bilbao, vijf minuten later zrogde hij zelfs voor de aansluitingstreffer. De supporters moesten nog tot in de slotfase wachten vooraleer hun ploeg over de bezoekers ging. Tiko zette 7 minuten voor tijd de bordjes op gelijke hoogte.  En in de laatste minuut liet boegbeeld Julen Guerrero het Esttadio San Mamées helemaal ontploffen: 4-3 voor Athlétic de Bilbao. Yeste moest in de feestvreugde het veld nog verlaten met een tweede gele kaart, maar spelers en supporters gingen allicht feestend de nacht in.