FC Denderleeuw aan de leiding in Tweede Periode

Michael Keymolen

FC Denderleeuw EH – FC Nieuwkerken Sint-Niklaas 3-1

Na de onverdiende en ontnuchterende nederlaag van vorige week op West-Vlaamse bodem tegen RC Waregem, zag elke FCD-supporter reikhalzend uit naar een nieuwe topaffiche in het Florent Beeckmanstadion, nl. tegen het zeer ambitieuze Nieuwkerken Sint-Niklaas. Een match van cruciaal belang, met het oog op de 2de periodetitel.

Wie de demonstratie van de Waaslanders in de heenmatch tegen een weliswaar zwalpend FCD had gezien, wist dat het geen makkie zou worden. De nederlaag van vorige week had blijkbaar geen sporen achtergelaten, want blauw-zwart ging furieus van start. Nieuwkerken werd stevig onder druk gezet, en na een kwartier mocht doelman Vleesschouwer zich een eerste maal omdraaien. Een eerste poging van Geeroms werd aanvankelijk geblokt, in de rebound knalde hij de bal knap met links binnen. FCD drukte door en Nieuwkerken kwam tot 2x toe goed weg toen Van Geem niet in doel kon besluiten. Gaandeweg kwamen de Waaslanders beter in de match, zonder echt gevaarlijk te zijn: verder dan een slappe kopbal, een schotje naast en over doel kwamen ze niet. Zo gingen we rusten bij een te karige 1-0 voorsprong voor blauw-zwart.

In de 2de helft verhoogden de bezoekers de druk en FCD moest terug. Blauw-zwart verloor zowat elk duel, kon de vlotte balcirculatie van in de eerste helft niet meer aanhouden en een tegendoelpunt hing in de lucht. En dat kwam er ook, toen de ganse FCD-verdediging zich verkeek op een inworp en de vrijstaande Bouchouari er in de 55ste minuut vrij eenvoudig én verdiend 1-1 kon van maken. Nieuwkerken drukte door en menig FCD-supporter zag de bui al hangen, totdat Nieuwkerken-verdediger Van Hende in de 63ste minuut zijn eigen doelman op het verkeerde been zette met een knullige own-goal: 2-1 en het Florent Beeckmanstadion in lichterlaaie! Nieuwkerken bleef niet bij de pakken zitten en trachtte de achterstand nog om te buigen, maar veel verder dan wat hoge ballen en een aantal scrimmages voor het doel van Peter Deldaele kwam het niet meer. Nog éénmaal hield het blauw-zwarte legioen z’n adem in toen een knappe kopbal van een bezoekende aanvaller de linkerpaal likte. Drie minuten voor affluiten bezegelde de ingevallen Van Steenberghe het lot van de bezoekers met een knap kopbaldoelpunt, na een knappe voorzet van een uitstekende Van Geem…3-1 en drie gouden punten tegen een voetbaltechnisch uitstekend Nieuwkerken.

Meteen komt blauw-zwart met 19 punten aan kop van de 2de periode, die volgende week zijn ontknoping zal kennen. Nog 3 ploegen komen in aanmerking: Maldegem, met 18 punten, dat op bezoek moet bij KV Mechelen, Turnhout, eveneens met 18 punten, dat het op verplaatsing moet opnemen tegen Cappellen en…FCD dat als leider de wei inmoet bij de buren van Denderhoutem. Supporters op post volgende week in den Deysel, dat voor één keer blauw-zwart zal kleuren.