Analyse Top-zes blijft in positie

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Top-zes blijft in positie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 18de speeldag baarde een muis want de top-zes bleef aan de winnende hand. Dat was wel even moeilijker voor de nr. 2 Eva’s Kumtich en de nr 6 Oud-Heverlee die slechts met het kleinste verschil de volle buit bemachtigden.
 
Leider RSC Anderlecht won, zoals een beetje mocht worden verwacht, zijn partij tegen DV Borgloon. De bezoekers hanteerden het meest voor de hand liggende wapen: countervoetbal. En dat leverde blijkbaar vruchten op want Heid Weynants zette de Haspengouwse bezoeksters in de beginfase op voorsprong. Olie op het vuur bij Anderlecht dat twee minuten later met de gelijkmaker via Gertie Van Humbeeck het herstel inluidde.
 
 Op het halfuur kantelde immers de wedstrijd met de Brusselse verdubbeling van Wendy Migom. Ter verduidelijking: deze Anderlechtse treffers kwamen er via kopballen. Na rust bleef Anderlecht de wet dicteren. Het leverde doelpunten op via Kelly Paulus en Wendy Migom.
 
Eva’s Kumtich begon bij Vlimmeren gretig aan de partij want al na acht minuten prikte Sindy Put de openingstreffer op het bord. Nochtans maakte dit geen indruk op de thuisploeg wegens een snelle gelijkmaker via Cooymans. Een mentaal sterk Kumtich bleef niet bij de pakken zitten want na een halfuur trapte Brenda Das de verdubbeling tegen de touwen.
 
In de tweede helft bleef Kumtich druk op de ketel houden alhoewel een knap georganiseerde thuisdefensie nog weinig toegaf. In de slotfase trachtte Vlimmeren nog langszij te komen al kon een weinig overtuigend Kumtich alsnog de volle pot meegraaien.
 
Zuid-West-Vlaanderen won bij Opex Girls Oostende met ruim verschil al zegt de analyse van deze partij dat het eindresultaat schromelijk overdreven is.
 
Al in de initiële minuut knalde thuisspeelster Battel op de paal. Het was slechts via een onterechte toegestane hoekschop dat Zuid-West op voorsprong klom. Vijf minuten later antwoordde Segers met de gelijkmaker nadat voordien Hullebusch de lat had getroffen waarna de bezoeksters nog voor rust verdubbelden. Ook na de hervatting kansen voor de kustploeg maar deze werden niet afgewerkt. Dat deed Zuid-West dan wel op een efficiente manier door nog driemaal de thuisploeg, die aantrad zonder drie basisspeelsters, te grazen te nemen.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal stopte, ondanks een matig aanvangskwartier, Sinaai Girls compleet onder de graszoden met liefst zes doelpunten. Wegens het ontslag van Wezemaal-trainer Ernest Willekens nam keepertrainer Vic Crabbé het roer in handen. In ieder geval kon deze geen beter tijdstip vinden om als hoofdcoach te debuteren. Al dient er wel aan toegevoegd dat de Wase bezoekers reeds na 13 minuten onthoofd werden toen bezoeksters Sofie Piessens na een banale botsing met haar tegenstandster heel vroegtijdig werd uitgesloten. Ook bij Wezemaal begreep met deze ondoordachte beslissing van de scheidsrechter niet.
 
Een tweede pech volgde later toen een Sinaaise verdedigster in eigen doel duwde en onbewust de rode loper legde voor een aanstormende thuisploeg. Bij rust leidde Wezemaal met treffers via de verdubbeling van Karen Meeus (2) en Kristel Verelst. Na de herneming waren Meeus, Verelst en Tina Van der Auwera weer aan het feest.
 
Zultse was zaterdag jl hoegenaamd niet opgewassen tegen de Waalse furie van Stand. Luik. Een vinniger Stand. Luik bouwde geleidelijk zijn voorsprong uit. Ondanks enig stoorwerk konden de groen-gelen niet verhinderen dat Cecile Carnol en Ebhodaghe de basis legden van een ruime zege.
 
Na de koffie zetten de bezoeksters hun doelpuntenrecital verder via Coutereels (2), Ebhodaghe, Carnol. De tegentreffer via Thea de Blaeij was slechts goed voor de archieven. Volgens Zultse bron: een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten.
 
Oud-Heverlee dat met Stand. Luik ijvert voor die vijfde plaats kreeg bij VCD. E. Aalst het niet onder de markt aangeboden. OHL speelde niet zijn allermooiste wedstrijd van het seizoen maar uiteindelijk zorgde die driepunter voor opluchting. Aanvankelijk zette Aalst druk op de OHL-defensie alhoewel beide rivalen nauwelijks doelkansen versierden. Het was slechts rond het uur dat Goris op aangeven van Fanny Kimpe de bezoeksters op voorsprong tilde. In de slotminuten was Kimpe alweer goed voor een lucratieve assist want afgewerkt door Vleminckx. Slechts in de allerlaatste minuut kon Molly milderen voor de ajuintjes.
 
Bij  hekkensluiter en het al veroordeelde Hewian Lanaken moest Lentezon Beerse tot de limiet gaan om een taaie, vechtlustige thuisploeg met één doelpunt een nieuwe nederlaag toe te dienen. Zo kon Lentezon die achtste plaats inpalmen van VCD E. Aalst. Maar een povere zege bleef het in ieder geval.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties