Telenet trekt zich terug in strijd om televisierechten

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Telenet trekt zich terug in strijd om televisierechten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat Telenet zich zal terugtrekken als kandidaat-koper van de Belgische televisierechten. Het kabeltelevisie- en telecommunicatiebedrijf verkocht de rechten en de productie van Canal + immers aan de VMMa, waardoor de voetbalrechten niet meer interessant zijn.

Het staat zo goed als vast dat de VMMa, het moederbedrijf van VTM, KanaalTwee en JimTV, zich straks mag gaan bezighouden met de rechten en de productie van de Canal Plus – programmatie. De overname van de betaalzenders houdt ook in dat VMMa nu de beschikking heeft over alle voetbalrechten die Canal Plus bezit. Dat omvat onder meer de Engelse Premier League, de Italiaanse Serie A, de Franse Ligue 1, de Spaanse Primera Division, de Duitse Bundesliga, de Nederlandse Eredivisie én de Belgische Jupiler League.

De overname van Canal + is vooral van belang voor die laatste competitie. Totnogtoe was Telenet een te duchten kandidaat voor de televisierechten van de Jupiler League, die in mei opnieuw verkocht worden. Nu Telenet zich zelf niet meer met televisieprogrammatie bezighoudt, is de aankoop van de voetbalrechten nutteloos. “Het is aan de VMMa”, aldus Paskal Deboosere. De concurrentie wordt alvast hard. Aan de overkant staat immers de VRT, wellicht in samenwerking met Belgacom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties