Solari verlengt contract bij Real

Solari verlengt contract bij Real
Foto: © SC

Enkele dagen nadat hij een contractvoorstel van Real Madrid kreeg, zette Santiago Solari zijn handtekening onder de overeenkomst. Zijn huidig contract loopt nu af medio 2009.

Ondanks het feit dat de Argentijn zijn contract op het einde van het seizoen afliep, was men bij Real niet happig op om hem een nieuw te geven. Het is maar pas toen de vleugelmiddenvelder in de pers verklaarde dat men snel met een contractverlenging moest afkomen of dat hij anders voor een andere club zou tekenen, dat men bij de Koninklijke in gang schoot.

Tegen die tijd was Solari al gelinkt aan AC Milan, Manchester United en aartsrivaal FC Barcelona. Niks van dat alles, want gisteren kondigde Real Madrid in een officieel persbericht aan dat Solari zijn contract met vier jaar verlengde. Hij zal er om en bij de drie miljoen euro per jaar verdienen, hetzelfde als in zijn vorig contract, maar er zouden meer clausules in de overeenkomst zitten.

Doorslaggevend voor de Argentijn was de relaties met de fans, maar alsook het gedrag van voorzitter Florentino Perez in deze gehele zaak. Hij verklaarde tevens nooit een aanbieding van Barça gekregen te hebben, maar wel van Man Utd. Solari kwam in 2000 over van stadgenoot Atletico. Voordien droeg hij het shirt van River Plate, Renato Cesarini en Newell's Old Boys.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties