Strasbourg eerste finalist

Strasbourg eerste finalist
Foto: © SC

Strasbourg heeft zich dinsdagavond ten koste van Saint-Etienne geplaatst voor de finale van de Coupe de la Ligue. Het had aan één doelpunt genoeg om les Verts met lege handen terug naar huis te sturen. Kort voor het uur scoorde de twintigjarige Zweed Alexander Farnerud het enige doelpunt van de wedstrijd en zo plaatste de thuisploeg zich verdiend voor de finale, die op 30 april gespeeld wordt.

In de eerste helft waren beide clubs aan elkaar gewaagd, maar gescoord werd er niet. Zowel Strasbourg als Sain-Etienne probeerden kansen te creëren, maar echt doelgericht lukte dat niet.

De tweede helft kondigde zich net zo aan als zijn voorganger, maar vijf minuten voor het uur viel er dan toch een doelpunt. Mickaël Pagis bediende Alexander Farnerud, die de bal mooi aanpakte en met en gekraakt schot Jérémy Janot, de doelman van Saint-Etienne, verraste. Saint-Etienne probeerde wel, maar slaagde er niet in nog iets terug te doen...

Strasbourg plaatst zich zo verdiend voor de finale, die op 30 april gespeeld wordt. In 1997 stond het ook al eens in de finale, en won die toen ook van Bordeaux. Saint-Etienne zal nog even moeten wachten op een finale. Haar laatste finale dateert al van 1982, toen het in de Coupe de France verloor van PSG.

Bron foto's: France 3

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties