ADO wint eerste match na eeuwfeest

Maandag vierde ADO Den Haag zijn honderdjarig bestaan en gisteren kwam de kroon op het werk met een 2-0 overwinning tegen FC Den Bosch. Voor debutant Edson meteen een droomstart.

Voor de gelegenheid speelde ADO in speciale centennial-shirts. Wit met op de armen en broeksspijpen een geel-groen-rode band, de kleuren uit het verleden. Het was Ferry Bodde die de ploeg uit Den Haag in de 41ste minuut op voorsprong bracht.

De tweede helft stond in teken van Edson. De Tottenham-huurling maakte in de 68ste minuut zijn debuut voor ADO en nog geen minuut later scoorde hij met zijn eerste balcontact de tweede goal voor de Hagenaars. Den Bosch kon daar in de gehele wedstrijd weinig tegenover stellen.

Door deze overwinning tegen een rechtstreekse concurrent loopt ADO Den Haag terug wat verder weg van de degradatiezone. Het staat nu op de 14de plaats en heeft zeven punten voorsprong op de nr 16 die in handen is van FC Den Bosch.