Olympiakos breidt voorsprong uit

Olympiakos heeft in een inhaalwedstrijd Panionios Athene met 2-0 verslagen. Het was de enigste wedstrijd dit weekend wegens het kwalificatieduel van Griekenland voor het WK 2006 tegen Denemarken op woensdag. De match moest normaal doorgaan op 9 januari, maar werd toen uitgesteld wegens supportersgeweld.

De wedstrijd kende een boeiende start en al na vijf minuten moest doelman Jaroslav Drobny een kopbal van Olympiakos-aanvaller Yiannis Okkas uit zijn doel houden. In de 12de minuut was het dan Olympiakos-goalie Antonis Nikopolidis die een laag schot van de Tsjech Mario Breska moest pareren. Vier minuten later was Panionios dicht bij de openingstreffer, maar Fanouris Goundoulakis miste onbegrijpelijk voor een open goal. Na 23 minuten moest Olympiakos met 10 man voort toen verdediger Anastasios zijn tweede gele kaart kreeg.

Olympiakos bleef echter de match domineren en vlak na de rust, in de 49ste minuut, bracht Rivaldo zijn ploeg dan ook verdiend op voorsprong. Panionios probeerde hard om de gelijkmaker te scoren, maar het was echter Kaffes die in de 63ste minuut op een slimme doorsteekbal van Rivaldo de 2-0 scoorde. De spelers van Panionios waren daarna zo aangeslagen dat ze niets meer konden klaar maken en Olympiakos rustig de partij kon uitspelen.

Door deze overwinning breidt Olympiakos hun voorsprong in het klassement uit. Zij hebben uit 17 wedstrijden 40 punten vergaard. De nr 2 positie wordt ingenomen door AEK Athene met 34 punten, terwijl Panathinaikos derdes staat met 33 punten.