Peersman komt nog terug

Peersman komt nog terug
Foto: © SC

Hij was aangekondigd in de kern van Anderlecht, maar zat vrij verrassend op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Oostende. Tristan Peersman is en blijft een opvallende doelman. 

In de aanvangsfase van het seizoen eiste Peersman een basisplaats op bij Anderlecht en de Rode Duivels. Enkele weken later ging hij in de fout. Die ene blunder werd gevolgd door een andere, en nog eentje. Tot in Sint Truiden de maat vol was. Na zijn blunder op Staaien weigerde de 25-jarige keeper om nog langer het doel van Paarswit te verdedigen.

Sommigen schreven hem af voor topvoetbal, maar Anderlecht huurde een psycholoog in en die moest Peersman klaarstomen voor het grote werk. De boomlange Vlaming staat terug ter beschikking van de pers en liet alvast weten zich steeds beter in zijn vel te voelen. Hij werkt keihard aan zijn comeback, maar elk klein foutje valt hem zwaar. Peersman wil vooral zijn ploegmaats bedanken voor de grote steun die zij hem boden, maar haalt zwaar uit naar de pers. De kritiek die verscheen was vaak erg kwetsend. Aan stoppen heeft hij echter nooit gedacht. Daarvoor doet hij het nog veel te graag.

Peersman wou geen excuses zoeken voor zijn vele mistasten, maar wou toch even verwijzen naar de moeilijke taak van keepers in het hedendaagse voetbal. Overal zie je doelmannen in de fout gaan. Veel heeft te maken met de nieuwe ballen die enorm snel zijn, en moeilijk te beoordelen. De keeper van Anderlecht kan zich optrekken aan zijn Tomislav Butina. De Brugse doelwachter heeft een ware metamorfose ondergaan. Van regelrechte vliegenvanger is hij uitgegroeid tot echt een topkeeper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties