Spanje moeizaam langs Hongarije

Rita De Meyer

Door Ralph Kruizinga

Wereldkampioen Spanje had in de openingswedstrijd van het EK Futsal in Tsjechië de grootste moeite met debutant Hongarije. Na een 0-0 ruststand wisten de Spanjaarden laat in de tweede helft de wedstrijd toch nog met 4-2 naar zich toe te trekken.
Voor de Hongaren was het zaak om zo lang mogelijk de nul te houden en dankzij uitstekend keeperswerk van Balázs wisten de Spanjaarden de eerste helft niet te scoren. Zelfs als Spanje twee minuten met een mannetje meer komt te spelen nadat Szabo twee keer geel had gekregen.
De statistieken voor de doelpuntloze eerste helft logen er niet om. Spanje kreeg 11 corners en Hongarije maar eentje.

De Spanjaarden, die van hun laatste 40 interlands er slechts 2 verloren kwamen vroeg in de tweede helft dan toch op een verdiende 1-0. De vrije trap van Bardosa verdween via een verdediger achter de Hongaarse doelman. Het verzet van de Hongaren leek gebroken tot Simon van afstand met een prachtig doelpunt voor de gelijkmaker zorgde.
Spanje was weer terug bij af en drong de Hongaren weer naar het eigen doel waar net als in de eerste helft doelman Balázs zijn ploeg in de wedstrijd hield met uitstekende reddingen op schoten van onder andere Kike en Marcelo.
Een ongeschreven wet in het veldvoetbal bleek ook in de zaal van toepassing toen Tamás Frank Hongarije verassend op 2-1 zette met nog een kwart van de wedstrijd te spelen.
Spanje schakelde na deze 2-1 een tandje bij. Sterspeler Javier Rodriguez leidde de tweevoudig wereldkampioen met twee doelpunten toch nog langs de Hongaren.
In de slotfase gaf Daniël de uitslag nog een beetje glans door uit een voorzet van Rodriguez de 4-2 te maken.