Lille verdiend verder in Uefa-Cup

Lille OSC heeft haar geplaatst voor de achtste finales in de Uefa-Cup. Het versloeg op eigen veld het Zwitserse Basel met 2-0. In de heenwedstrijd werd er scoreloos gelijkgespeeld.

De thuisclub startte furieus. Meteen na het fluitsignaal trokken de spelers van trainer Claude Puel naar voren en een eerste kans volgde nog voor de secondenwijzer helemaal rond was. Op het terrein was het -4°C maar daar leed het spel niet onder. De wedstrijd ging gelijkopgaand met af en toe een kans en Matt Moussilou die erg actief was. Hij was ook degene die de score opende. Na 38 minuten opende Mathieu Bodmer perfect op Moussilou die de bal beheersd in doel werkte. Zuberbühler kon niets beginnen tegen de mooi opgezette actie van de thuisclub. De Zwitsers probeerden wel meteen te reageren, maar scoren lukte niet. De ruststand was 1-0 en die was zeker verdiend.

Ook de tweede helft begon mooi. De wedstrijd bleef open en evenwichtig, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel toen Milenko Acimovic een kwartier voor tijd een strafschop mocht omzetten. Philipp Degen hield Acimovic foutief af in het strafschopgebied en de Sloveen mocht de klus zelf klaren. 2-0 was ook de eindstand.

Lille won meer dan verdiend, hoewel Basel ook wel een doelpunt verdiende. Dankzij deze overwinning, behaalt Lille haar beste Europese resultaat ooit en stoot door naar de achtste finales van de Uefa-Cup. Basel is uitgeschakeld.