Zaragoza helpt België aan CL-ticket

Anthony Van der Planken

Real Zaragoza heeft België een handje geholpen in de strijd om een rechtstreeks Champions League – ticket. De Spanjaarden klopten het Turkse Fenerbahçe in de Uefa-beker, waardoor België zich zeker mag wanen van zo'n ticket voor het seizoen 2006-2007. Voor we het vergeten: de wedstrijd zelf eindigde op 2-1, nadat Zaragoza eerder in Istanbul ging winnen met 0-1.

De wedstrijd kende een leuk begin en kreeg ook een vroeg doelpunt. Galletti bracht La Romareda in extase door al na elf minuten de 1-0 binnen te tikken. Dat doelpunt was trouwens het enige wapenfeit in de hele eerste helft, op enkele gele kaarten na dan.

Na de rust bracht Fenerbahçe – Turks kampioen en ook nu competitieleider in klein-Azië –
Pierre Van Hooijdonk in voor onze landgenoot Turaci. Ook hij kon het tij niet doen keren, integendeel. Via Sávio werd het zelfs nog 2-0, zodat Fener de boeken mocht sluiten. Tuncay Sanli kon in de slotminuten nog tegenscoren, maar daar bleef het dan ook bij. Zaragoza naar de volgende ronde, Fenerbahçe naar huis.