Barca loopt uit ondanks gelijkpsel

Steurbaut Kersten

Barcelona is gisteren een punt uitgelopen op titelconcurrent en eeuwige rivaal Real Madrid. Al hadden ze in Catalonië waarschijnlijk wel de volle buit verwacht tegen Numancia, de nummer laatst in de Primera Division, maar Barca moest zich uiteindelijk tevredenstellen met een 1-1 gelijkspel. De Koninklijke kreeg hierdoor de uitstekende mogelijkheid om terug volledig op titelkoers te komen maar voor Raul en ploegmaats liep het in het eerste kwartier op Riazor al volledig mis.

Op bezoek bij rode lantaarn Numancia had Rijkaard een schijnbaar makkelijke opdracht, maar bij de pauze stonden de azulgranas al wel 1-0 in het krijt. Vlak voor de rust had Juanlu de thuisploeg op voorsprong gebracht. De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten of Rafael Marquez bracht de competitieleider op gelijke hoogte. Barca probeerde nog de 3 punten mee te nemen, maar de Numancia-verdediging hield de hele tijd stand. Zelfs Maxi Lopez, woensdag nog matchwinnaar tegen Chelsea, kon het tij niet meer doen keren.

Later op de avond trad Real Madrid aan op het veld van Deportivo de la Coruña. Los galacticos konden echter niet profiteren van het puntenverlies van Barcelona om dichter bij te sluipen. Na een kwartier moest de ploeg uit de Spaanse hoofdstad al aankijken tegen een 2-0 achterstand. Alberto Luque maakte er al na 9 minuten 1-0 van en vier minuten later schakelde Pavon zijn eigen team volledig uit met een own goal. Real kon op geen enkel moment zijn wil opleggen, meer zelfs: ze konden zelfs geen uitgespeelde kans creëren.

Bij degradatieploegen Albacete en Mallorca ging het minder goed dan bij Numancia. Beide ploegen verloren met 2-1. Albacete op het veld van Epsanyol en Mallorca in eigen huis tegen promovendus Levante.