Analyse Liiga Cup: Doelpuntenkermis in het hoge noorden

Truyens Himke
| 0 reacties
Liiga Cup: Doelpuntenkermis in het hoge noorden
Foto: © SC

Zowel vrijdag avond als zaterdag avond werd er gevoetbald in Finland. Maar vrijdag was wel zeer speciaal, in de vijf gespeelde wedstrijden werd er maar liefst 23 maal gescoord.
 
Vrijdag waren de grootte verliezers zonder meer FC Hämeenlinna en FC Haka, beide teams verloren hun wedstrijd van respectievelijk MyPa en Tampere United. En nog niet te min, FC Hämeenlinna kreeg maar liefst 8 doelpunten om de oren van MyPa. En de doelwachter van FC Haka moest zich vier keer omdraaien, de Tampere goalie slechts 1 keer.
 
Een andere verrassing kwam van het eiland Ǻland, de nieuwkomer IFK Mariehamn miste zijn start niet. Met een mooie 3-1 overwinning tegen FF Jaro lieten ze merken klaar te zijn voor hun start. De tweede wedstrijd was een iets minder succes, 1-2 verliest tegen Inter maar sterk gevoetbald.
 
Het weekend staat zonder meer in het teken van het doelpunten festival, dit is ondermeer te danken aan twee personen in het bijzonder. Adriano, die Allianssi inwisselde voor MyPa, en Carlsson (Mariehamn) scoorde beide een hattrick.
 
Uitslagen:
MyPa – FC Hämeenlinna 8-0
IFK Mariehamn – FF Jaro 3-1
Tampere United – FC Haka 4-1
TPS – FC Inter 1-0
FC KooTeePee – FC Lathi 2-3
FC Hämeenlinna – FC KooTeePee 1-3
IFK Mariehamn – FC Inter 1-2
FC Haka – FC Honka 4-1
Tampere United – KuPS 0-0

<Bekijk het klassement>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties