Madrid daagt Mr.Bookmaker voor rechter

Madrid daagt Mr.Bookmaker voor rechter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Belgische onlinewedkantoor Mr.Bookmaker heeft volgens Real Madrid misbruik gemaakt van enkele vedetten van de Spaanse club. Mr.Bookmaker ronselt samen met zes andere wedkantoren gokkers door reclame te maken met Zidane, Ronaldo, Beckham en Raul.

Real Madrid onderneemt dus juridische stappen wegens het onrechtmatig gebruiken van foto's van de spelers en het logo van de club. De clubleiding wil zo de inkomsten van Real Madrid beschermen: "We hebben de laatste tijd een toename gezien van het aantal sportweddenschappen op het internet. Veel van die bedrijven gebruiken de naam en het logo van onze club en onze spelers om publiciteit te maken op websites en op reclamepanelen.''

Didier Deweyn van Telebet-Mr.Bookmaker weerlegt de aanklacht: "Wij maken gebruik van foto's die we kopen bij bestaande agentschappen. We betalen hiervoor, dus overtreden geen portretrechten."

Jean-Louis Dupont zal de belangen van Real Madrid behartigen. Hij maakte naambekendheid als advocaat van Bosman. "Ik ben benieuwd wat Dupont gaat ondernemen", gaat Deweyn verder. "Naar verluidt zouden er al gerechtelijke stappen zijn gezet maar wij wachten af wat er gaat gebeuren. In plaats van ons gewoon iets te laten weten, sturen ze meteen een advocaat op ons af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties