Frisk stopt per direct met fluiten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Frisk stopt per direct met fluiten
Foto: © SC

Europa is één van haar beste scheidsrechters kwijt. De Zweed Anders Frisk stopt direct met fluiten. De reden is dat hij en zijn familie worden bedreigd.

"Ik ga niet in detail treden. De bedreigingen zijn ernstig genoeg. Ik heb met hem gesproken en ik kan bevestigen dat hij stopt", aldus Bo Karlsson, de baas van de scheidsrechters in Zweden.  

Anders Frisk was dit seizoen niet onbesproken. Twee weken terug zou hij volgens José Mourinho, trainer van Chelsea, tijdens de rust van het duel in Barcelona een gesprek gehad hebben met Frank Rijkaard. Mourinho was razend en toen Didier Drogba in de tweede helft rood kreeg, kon Frisk helemaal niets goed meer doen. En in het Champions League-duel AS Roma-Dynamo Kiev kreeg hij aan de rust bij het naar binnengaan een munstuk tegen zijn hoofd vanuit de tribune. Net ervoor had hij Philippe Mexes met rood naar de kleedkamer gestuurd. Frisk bloedde fel en kon de wedstrijd niet meer voortzetten. Het duel werd gestaakt en Kiev kreeg de zege cadeau. 

Frisk floot op de laatste drie EK's en ook op WK's was hij enkele keren present. In 2000 was hij de scheidsrechter in de EK-finale tussen Frankrijk en Italië in de Rotterdamse Kuip.

Binnenkort moet Europa opnieuw afscheid nemen van een groot scheidsrechter. Pierluigi Collina bereikt de leeftijdsgrens en wordt volgend seizoen baas van de scheidsrechters in Italië.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties