Barça vlot voorbij Bilbao

Tonnelier Caroline

FC Barcelona kende zaterdag weinig moeite met Athletic Bilbao.  De Catalanen haalden het vlot met 2-0 dankzij doelpunten van Deco en Giuly.  De bezoekers konden alleen in het derde kwart van de wedstrijd even dreigen, maar doelman Valdés hield de Basken van een tegendoelpunt.  Barça heeft na deze overwinning elf punten voorsprong op Real Madrid, dat vanavond op bezoek moet bij buur Getafe.

De ploeg van Frank Rijkaard begon het best aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier al enkele kansen, maar Eto’o en Giuly misten.  Aan de overkant ging een poging van Orbaiz naast.  In de twintigste minuut kwam Barcelona verdiend op voorsprong.  Een afstandsschot van Deco week af op een verdediger van Athletic en verraste doelman Aranzubia.  Kort voor de rust verdubbelde Giuly de score. De Fransman werkte koelbloedig af na een knappe actie van Ronaldinho.

In het begin van de tweede helft kreeg Athletic twee goede kansen op de aansluitingstreffer.  Barça-doelman Valdés kwam echter goed tussen op de pogingen van Etxeberría.  Na deze kleine opflakkering van een zwak Bilbao viel de wedstrijd stil.  Enkel Ronaldinho verwende het publiek nog enkele keren met een paar wervelende acties, maar echt doelgevaar was er niet meer.

In de andere partij van gisteravond haalde Betis Sevilla het met 1-2 op het veld van Málaga.  De thuisploeg was nochtans de beste ploeg op het terrein, maar verzuimde de kansen af te maken.  Een zwak Betis was wél efficiënt in de zone van de waarheid en puurde uit drie kansen twee doelpunten.  Juanito tekende al na drie minuten voor de openingstreffer en een kwartier later verdubbelde Edú zelfs de voorsprong.  Nog in het eerste halfuur scoorde Baiano de aansluitingstreffer voor Málaga.  In de tweede helft kreeg de thuisploeg nog tal van kansen, maar de spitsen toonden zich weinig efficiënt bij de afwerking.  Betis klimt dankzij deze overwinning voorlopig naar de derde plek in de Primera Division; Málaga blijft bovenaan in de rechterkolom hangen.