Viborg hervat competitie met zege

Nils Vanbellingen

Viborg FF is de tweede fase van de Deense competitie goed gestart: het nummer vier in de Deense Superligaen klopte op eigen veld Aarhus GF met 2-1. Nieuwe aanwinst José Mota scoorde de winnende treffer en loste daarmee de hoogespannen verwachtingen al meteen in.

Na 20 minuten opende Klaus KærgÃ¥rd de score voor de thuisploeg, maar vier minuten later hingen de bordjes alweer gelijk toen Shane Cansdell-Sheriff een corner binnenkopte. Toch besliste Viborg nog voor de rust de partij: na 44 minuten bracht Christian Magleby knap José Mota in stelling, en de Brazilaanse aanvaller twijfelde niet: 2-1.

Aarhus moest in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar was ondanks aanhoudende druk nooit echt gevaarlijk. Christer George was er in de slotfase wel nog dichtbij voor de bezoekers, maar doelman Christiaensen bracht redding. Viborg mag dus blijven dromen van Europees voetbal, en lijkt met José Mota een uitstekende aanwinst te hebben. De Braziliaan was zelf na de wedstrijd erg verheugd over zijn sterk debuut voor zijn nieuwe club: "Dit was het mooiste doelpunt dat ik heb gescoord sinds ik in Denemarken arriveerde."

Vandaag worden nog drie wedstrijden afgewerkt: Odense en Esbjerg, beiden uitgeschakeld in de Royal League, nemen het tegen elkaar op, terwijl kampioen FC Kopenhagen het huidige nummer twee in de stand, FC Midtjylland, op bezoek krijgt. Ten slotte trekt leider Brøndby naar Aalborg BKSilkeborg - Herfølge en Randers - FC Nordsjælland werden wegens het slechte weer uitgesteld.