Kaapverdië maakt selectie bekend

Ward Bollen
| 0 reacties
Kaapverdië maakt selectie bekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Kaapverdische eilanden hebben hun selectie bekend gemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijd van volgende week zaterdag in en tegen Burkina Faso. Thuis werd er met 1-0 gewonnen van het vroegere Opper-Volta.

Trainer Alexandre Alhinho selecteerde 17 spelers, voornamelijk uit de Portugese competities. De eilandengroep is een vroegere kolonie van Portugal. De 19-jarige Romy is ook bij de kern, hij wordt beschouwd als het grootste talent op de eilanden. Pina is er voor het eerst bij, hij speelt in de Portugese derde klasse bij Torrense. 

Kaapverdië maakt nog steeds een goede kans om zich te plaatsen voor het WK in Duitsland en eveneens voor de African Nations Cup in 2006. Ze zijn één van de grootste verrassingen op het Afrikaanse continent en worden nauwlettend in de gaten gehouden. Hun internationale waarde is nog niet echt bekend, het is pas de 2de keer dat het land deelneemt aan de WK-voorronde en voor het eerst met een degelijke voorbereiding.

De volledige kern:

Keepers:
Foryou (Batuque), Veiga (Estrela Amadora, Portugal)

Verdedigers:
Bubista (Falcoes do Norte), Duka (Portimonense, Portugal), Loloti (Sporting da Praia), Nando (Batuque), Nelson Veiga (Naval, Portugal)

Middenvelders: 
Gabei (Maia, Portugal), Janicio (Torrense, Portugal), Lito (Moreirense, Portugal), Pina (Torrense, Portugal), Puma (Vitoria Setubal, Portugal), Romy (Sa-Rei Boa Vista), Sandro (Vitoria Setubal, Portugal)

Aanvallers:
Cafu (Boavista, Portugal), Calo (Al Ahli, Qatar), Mateus (Portimonense, Portugal)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties