Standard- La Louvière

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Standard- La Louvière
Foto: © SC

Deze avond is het dan eindelijk zover.  Reeds tweemaal uitgesteld wegens de barre weersomstandigheden, wordt vandaag de wedstrijd tussen Standard en La Louvière afgerond. Een match, gefloten door Jordens, die voor Standard belangrijk is met het oog op Europees voetbal.  KRC Genk won enigszins verrassend van Brugge, en sprong zo terug over de Rouches. Standard kan de Limburgers terug op 2 punten zetten en Anderlecht weer een beetje meer onder druk zetten. Een overwinning is voor de Luikenaars dan ook essentieel vanavond.

Iets meer ludiek is het record dat Runje aan het achtervolgen is. De doelman is reeds vijf wedstrijden ongeslagen en nadert zo het record van Gilbert Bodart die 679 minuten ongeslagen bleef. Runje kan aan 634 minuten geraken als hij geen doelpunt slikt. "Ja mooi, maar echt belangrijk kan je zo'n record niet noemen. Het enige dat telt is de overwinning en een kwalificatie voor Europees voetbal. Niets meer, niets minder. Vanavond start ik, zoals elke wedstrijd, met de intentie om te winnen en geen doelpunt te incasseren”, aldus Runje op standard.be.

En als laatste verwelkomen we vandaag terug Sambegou Bangoura, die een gevecht levert met onder andere Zewlakow en Jestrovic voor de titel van beste doelschutter.
Dominique D'Onofrio is anders wel voorzichtig vanavond. "Dit wordt een totaal andere wedstrijd dan die van vrijdag laatsleden. La Louvière was in de heenronde de enige ploeg die ons het echt moeilijk maakte in de competitie en onze overwinning daar was echt op een diefje. Willen we vanavond winnen, moeten we geconcentreerd spelen."

La Louvière van zijn kant, dat uit de laatste wedstrijden amper 2 op 12 haalde, zal uit een ander vaatje moeten tappen deze avond.  Zambernardi is er na zijn korte blessure weer bij.  Ook ex-Standardman Blay neemt zijn plaats in de ploeg terug in.  Verwacht wordt dat de Wolven met één spits zullen aantreden, namelijk Rafik Zoheir Djebbour.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties