Villarreal houdt stand in Boekarest

Tonnelier Caroline

De uitgestelde heenwedstrijd tussen Steaua Boekarest en Villarreal is geëindigd op een 0-0 gelijkspel.  Daarmee behaalt de Spaanse ploeg een goede uitgangspositie voor de return zondag.  Op eigen terrein is Villareal immers moeilijk te verslaan, terwijl ook Steaua het vooral moet hebben van zijn thuiswedstrijden.

Op een moeilijk bespeelbaar veld slaagde de thuisploeg er moeilijk in een defensief Villarreal (zonder Riquelme) te ontwrichten.  De Roemenen hadden wel het meeste balbezit, maar creëerden al bij al weinig kansen.  In de tweede helft kwam er dan toch een reuzenkans voor Steaua, maar Dinita faalde bij de afwerking.  Daarna speelde de ploeg uit Boekarest echter te slordig om de goed georganiseerde Spaanse verdediging te verontrusten. Het was integendeel Villarreal dat nog uitstekende kansen kreeg op een treffer.  Tien minuten voor het einde kreeg het een dubbele kans om op voorsprong te komen, maar zowel Figueroa als Sorín misten.  Toch mag Villarreal hopen op een plaatsje in de kwartfinale, als het zondag in El Madrigal doorgaat op het elan van de voorbije maanden